Aktualno

ODRŽIVOST NA SAJMU NAUTIKE: Biograd Boat show dodijelio nagrade za Eko izvrsnost 2025

Naajveći hrvatski nautički sajam na obali - Biograd Boat...

Green Sail predstavio metodu za izračun emisije CO2 po osobi po brodi po kategoriji krstarenja

Neprofitna organizacija za održivi nautički turizam Green Sail razvila...

Projekt za prikupljanje otpadnih voda i smeća s plovila na području Kornata

„ECOcube - ekološka infrastruktura za čisto more“ naziv je...

JELSA: Predstavljanje svježih maslinovih ulja u kušaonici Seca u Gdinju

Predstavljanje svježih maslinovih ulja s područja općine Jelsa uz posebne zalogaje i vrhunska hvarska vina tema je svečanosti zatvaranja ljetne sezone u Jelsi. Ovo ekskluzivno događanje odvijat će se u subotu, 12.10.2024. od 15-20h u kušaonici Seca u Gdinju.

Svečanost dolaska mladog maslinovog ulja počet će kušanjem tek prešanih (novih) maslinovih ulja maslinara Božić, Matković, Seca Eva Marija. Edukativnu notu događaju dat će usporedba svježeg maslinovog ulja s prošlogodišnjim što će posjetiteljima dati mogućnost raspoznavanja aromatike različitih godišta, uz stručno vođenje maslinara.

Kušaonica Seca u Gdinju / Foto: Julio Frangenm TZ Jelsa
Kušaonica Seca u Gdinju / Foto: Julio Frangenm TZ Jelsa
Kušaonica Seca u Gdinju / Foto: Julio Frangenm TZ Jelsa
Kušaonica Seca u Gdinju / Foto: Julio Frangenm TZ Jelsa



Mediteranske zalogaje pripremit će poznate food blogerice Sandra Rončević (blog – O slanom i slatkom) i Tanja Pastuović Klaić (blog – Cookam i guštam) uz Krstu Barbića, jednog od najboljih hvarskih kuhara iz obiteljskog restorana Davor iz Zavale koji će pripremiti poznatu hvarsku gregadu. Pripremljena jela obogatit će začinsko bilje obližnjega mirisnoga vrta Fjori Fôra, a kapljice božanskog nektara izvornih dalmatinskih sorti (bogdanuša, prč, pošip, plavac mali) ponajboljih hvarskih vinara sljubit će se uz hranu, ulja i glazbu, s pogledom na polje maslina.

Događaj je otvoren za javnost, broj mjesta je ograničen. U slučaju kiše, događaj se ne odgađa, samo se premješta s terase u kušaonicu Seca Eva Marija.

Info /ulaznice: evam.curin@gmail.com
PR: TZ općine Jelsa / Zlatne riječi
Foto: Julio Frangen

Novo

ODRŽIVOST NA SAJMU NAUTIKE: Biograd Boat show dodijelio nagrade za Eko izvrsnost 2025

Naajveći hrvatski nautički sajam na obali - Biograd Boat...

Green Sail predstavio metodu za izračun emisije CO2 po osobi po brodi po kategoriji krstarenja

Neprofitna organizacija za održivi nautički turizam Green Sail razvila...

Projekt za prikupljanje otpadnih voda i smeća s plovila na području Kornata

„ECOcube - ekološka infrastruktura za čisto more“ naziv je...

Godišnje u hrvatski Jadran dospije 3000 tona otpada, a ukloni se samo 500

Zbog boljeg praćenja i koordinacije akcija čišćenja morskog otpada...

HVAR: Spektakularni dani u starogradskoj vali

Ljubitelji tradicijski barki, maritimne i kulturne baštine pamtit će još jedan vrlo uspjeli međunarodni festival brodova, mora i mornara "Dani u Vali“ održan proteklog...

Plamenko Bavčević: “Starogradski Dani u vali po uzoru na Golfe du Morbihan”

U Starom Gradu na otoku Hvaru upravo su u tijeku Dani u vali (19-22. 9. 2024.), najveći susret tradicijskih barki u Hrvatskoj. Organizator ove...

HVAR: Dalmatinska marenda – 15 autentičnih jela uz festival tradicijskih brodova po cijeni 12 eura

U Starom Gradu na Hvaru od 19. do 22. 10. 2024. održavat će se manifestacija "Dalmatinska marenda" uz festival tradicijskih brodova i mornara "Dani...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nautička Patrola
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.