Pravila komentiranja

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na portalu Nautička patrola dopušteno je samo korisnicima koji ostave svoje ime i prezime te mail adresu i prihvate pravila ponašanja.

PRAVILA PONAŠANJA
Na portalu Nautička patrola objavljujemo kvalitetne autorske članke. Veselimo se vašim kvalitetnim i konstruktivnim komentarima.

Poštujmo stoga jedni druge prilikom komentiranja, kao i Zakon, držeći se sljedećih pravila ponašanja:

Nema vrijeđanja, diskriminiranja, ni psovanja (osim ako nije osobni izričaj, ali onda neka psovka bude općenita, a ne usmjerena prema nekome).

Upoznajte se sa stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima prije no što ostavite komentar:

“Nije dopušteno objavljivanje informacije kojom se otkriva identitet djeteta do 18. godine života uključenog u slučajeve bilo kojeg oblika nasilja, bez obzira je li svjedok, žrtva ili počinitelj ili je dijete pokušalo ili izvršilo samoubojstvo, a niti iznositi pojedinosti iz djetetovih obiteljskih odnosa i privatnog života.
Zabranjeno je objavljivanje sadržaja kojim se ugrožavaju ustavni poredak i nacionalna sigurnost te javno potiče na počinjenje kaznenog djela terorizma iz članka 99. Kaznenog zakona
Zabranjeno je objavljivanje sadržaja kojim se potiče, pogoduje poticanju i širenju mržnje ili diskriminacije na osnovi rasne ili etničke pripadnosti ili boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, članstva u sindikatu, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog naslijeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije te antisemitizma i ksenofobije, nacional-šovinističke ideologije, ideja fašističkih, nacističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima.
Zabranjeno je objavljivanje sadržaja kojim se potiče na kaznena djela u vezi s dječjom pornografijom iz članka 163. Kaznenog zakona i kaznena djela koja se odnose na rasizam i ksenofobiju iz članka 125. Kaznenog zakona
Zabranjeno je objavljivanje sadržaja kojim bi se povrijedila autorska i srodna prava trećih osoba.”

Ne morate se ni sa kim slagati, ali budite konstruktivni i doprinesite raspravi! Kometari s trolanjem i flameanjem će biti izbrisani.

Komentirati mogu samo korisnici koji su ostavili svoje ime i prezime i svoju pravu e-mail adresu. Vaše podatke čuvat ćemo i s njima postupati sukladno našoj izjavi o privatnosti.