Aktualno

ODRŽIVOST NA SAJMU NAUTIKE: Biograd Boat show dodijelio nagrade za Eko izvrsnost 2025

Naajveći hrvatski nautički sajam na obali - Biograd Boat...

Green Sail predstavio metodu za izračun emisije CO2 po osobi po brodi po kategoriji krstarenja

Neprofitna organizacija za održivi nautički turizam Green Sail razvila...

Projekt za prikupljanje otpadnih voda i smeća s plovila na području Kornata

„ECOcube - ekološka infrastruktura za čisto more“ naziv je...

ZADAR: Tuna, Sushi & Wine Festival, 18.-22. 4.

U Zadru se na Trgu Petra Zoranića održava već tradicionalni, sedmi gastro festival Sushi & Wine, od utorka 18. 4. do subote 22. 4. 2023. U sklopu festivala, koji je najveće godišnje gastro događanje u Zadarskoj županiji, na tri punkta svakodnevno će se pripremati i nuditi gastronomski spacijaliteti na temu Jadranskog mora: CHEF’S KITCHEN, STREET FOOD kantun i SUSHI kantun. Vino će nuditi ENO kantun s ponudom: Kraljevski vinogradi, Fiolić vina, Dražina vina, Vinketa, Degarra, Velebna, PZ Maslina i vino, Bora vina (Žuža vinarija). Na OPG kantunu će se nuditi domaći proizvodi. Uz sve to moće se razgledati i izložba fotografija „I ne tako davno – Saljski porat“ fografa Ante Frke, a u subotu je završna fešta uz koncert uvijek dobrih Sonkillersa.

Programi se odvijaju u dva termina, od 11 do 14 i od 18 do 22 sata. Večernji će termini imati prvenstveno zabavnu stranu, s koncertima ili nastupima DJ-a te s pratećim kulinarskim programom za sve željne dobre morske hrane, dok će jutarnji programi imati svoje tematske priče.

PROGRAM DOGAĐANJA:

UTORAK 18. 4.

11 -14 sati: cooking program
PRIMJENJENA UMJETNOST I ODRŽIVOST U GASTRONOMIJI
chef Mario Mandarić i zadarska kiparica Zvonimira Karavida
moderator / Damir Granić


18 – 22 sata: cooking program
TACO TUESDAY
glazba / DJ Mate Kokić

SRIJEDA 19. 4.

11 -14 sati:cooking program
DVI SKUŠE, chef Josip Vrsaljko, predavanje o plavoj ribi
moderator / Ivica Štorić
radionica / izrada origamija, Sanja Srbljinović – Čuček
glazba / DJ Denis

18 do 22 sata
cooking program
glazba / DJ Davor

ČETVRTAK 20. 4.

11 do 14 sati
cooking program
IKE JIME BRANCIN YAKITORI, chef Saša Began, prezentiranje tehnike humanog usmrćivanja ribe pod nazivom ike jime – na ovaj način meso ribe ostaje najbolje sačuvano
moderator / Damir Granić
radionica / izrada origamija, Sanja Srbljinović – Čuček
predstavljanje Fish Food and More Festivala i Maritimne baštine otoka Pašmana
glazba / DJ Denis

18 do 22 sati
cooking program
19.30 ACOUSTIC ECLECTIC, koncert
glazba / DJ Marko

PETAK 21. 4.

11 do 14 sati
cooking program
MARENDIN, Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola
Cocktail bar / Udruga barmena BACK 2 BASIC
moderator / Nikolina Radić
glazba / DJ Denis

18 do 24 sata
cooking program
21:00 LJETNO KINO, koncert
glazba / DJ Davor

SUBOTA 22. 4.

11 -14 sati
cooking program
KAMENICE I PJENUŠAC, Adriatic shell / Coral wine – moći će isprobati kamenice koje su očuvane metodom zaleđivanja tekućim dušikom na – 80 stupnjeva Celzijusa
moderator / Ana Marušić
cocktail bar / Udruga barmena BACK 2 BASIC
11.30 Elena Stella & Ante Jeličić Trio, koncert
glazba / DJ Marko

18 do 24 sata
cooking program
21:00 SONGKILLERS, koncert
glazba / DJ Davor
18.- 22. travnja 2023. svakim danom

Novo

ODRŽIVOST NA SAJMU NAUTIKE: Biograd Boat show dodijelio nagrade za Eko izvrsnost 2025

Naajveći hrvatski nautički sajam na obali - Biograd Boat...

Green Sail predstavio metodu za izračun emisije CO2 po osobi po brodi po kategoriji krstarenja

Neprofitna organizacija za održivi nautički turizam Green Sail razvila...

Projekt za prikupljanje otpadnih voda i smeća s plovila na području Kornata

„ECOcube - ekološka infrastruktura za čisto more“ naziv je...

Godišnje u hrvatski Jadran dospije 3000 tona otpada, a ukloni se samo 500

Zbog boljeg praćenja i koordinacije akcija čišćenja morskog otpada...

Starost tune procjenjuje se prema koncentričnim prstenovima rasta u presjeku šipčice leđne peraje

Tuna rekorderka od 317 kilograma koju je u akvatoriju kod otoka Žirja uhvatio vodički licencirani tunolovac Anton Roca s broda Bakul nema 30 godina,...

TOMISLAV TIČIĆ: Užitak jedrenja na gajeti Baba Majo

U Zadru, gradu okupanom suncem i morem, gdje se miris soli miješa s povijesnim kamenom, živi čovjek čija strast prema drvenim brodovima budi uspomene...

Zadar na idra: Šest dana manifestacije posvećene očuvanju pomorske baštine

U Zadru je od 21. do 26. listopada održana vrlo uspjela treća manifestacija "Zadar na idra", posvećena očuvanju i promociji maritimne baštine. Manifestacija je...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nautička Patrola
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.