Aktualno

Pičuljanov brod Rab Patrol – čuvar hrvatskog mora

Javna ustanova More i krš nabavila je sredstvima Europske...

Sidž – sajam tradicionalnih proizvoda i janjetine, Slano, 2. 8. 2022.

Sidž (ili Siđ) je tradicionalni sajam u Slanom, u...

Branje cvijeta soli u Solani Pag

Jutra u poljima Solane Pag novost je u ljetnoj...

ACI planira graditi butik hotele u Puli, Umagu, Cresu, Vodicama, Skradinu i Korčuli

Diverzifikacija poslovanja ACI-ja prioritet ja nove uprave, najavio je dr. sc. Ivan Herak, član uprave za financije, korporativno pravo i ljudske potencijale. ACI će stoga razvijati nove djelatnosti, poput gradnje butik hotela u marinama, maloprodajne mreže, vlastite čarter flote.

Poslovne planove ACI-ja obrazložio je Herak u Glasu Istre, prezentirajući prije svega izgradnju butik hotela na mjestu sadašnje Torte u ACI marini Pula. Iako bi hotel ACI gradio unutar gabarita postojeće zgrade, potrebne su izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja grada, koje ACI treba ishoditi od gradonačelnika i gradskog vijeća Pule. Odobre li oni ove izmjene, ACI projekt vrijedan 4-5 milijuna eura planira završiti do 2026. godine.

– U prizemlju će biti trgovački sadržaji, recepcija, caffe bar, restoran, sanitarni čvorovi i uredi Uprave ACI-ja, a na prvom i drugom katu ukupno 22 hotelske jedinice visoke kvalitete, od kojih će svaka imati terasu s jedinstvenim pogledom na zaljev i Pulu – rekao je Herak. On smatra kako je velik broj ACI marina idealno mjesto za izgradnju butik hotela s 25 do 50 soba, ovisno o lokaciji, i kategorije 4 zvjezdica. Osim marine u Puli, kao potencijalne lokacije budućih ACI hotela u sljedećem petogodišnjem razdoblju naveo je još Umag, Opatiju, Cres, Vodice, Skradin i Korčulu. Za svoje hotelsko poslovanje ACI bio osnovao tvrtku ACI hoteli u kojoj bi ACI bio 100% vlasnik. Prema Herakovim riječima inicijalne analitike govore da bi u petoj godini poslovanja ACI hotela prihodi mogli doseći razinu od 55 milijuna kuna, uz rashode od 30 milijuna kuna.

Sadašnja situacija gdje ACI prihod ostvaruje uglavnom od iznajmljivanja vezova na godšinjoj i mjesečnoj razini Herak smatra dugoročno neodrživim konceptom.

– Ključni propust dogodio se u počecima poslovanja kada su praktički svi komercijalni objekti u vlasništvu ACI-ja dani u privatan zakup, što je u većini marina rezultiralo neujednačenom i generalno promatrano nižom razinom usluga u ugostiteljsko-trgovačkoj ponudi. Stoga je unisoni stav Uprave da u budućem poslovanju ACI-ja težište naših aktivnosti bude usmjereno prema diversifikaciji poslovanja s ciljem mijenjanja strukture, kvalitete i ponude naših marina, a podredno i povećanja prihoda – istaknuo je Herak u Glasu Istre.

Naslovna ilustracija: Simulacija budućeg butik hotela u ACI marini Pula /Izvor: ACI PR

Novo

Pičuljanov brod Rab Patrol – čuvar hrvatskog mora

Javna ustanova More i krš nabavila je sredstvima Europske...

Sidž – sajam tradicionalnih proizvoda i janjetine, Slano, 2. 8. 2022.

Sidž (ili Siđ) je tradicionalni sajam u Slanom, u...

Branje cvijeta soli u Solani Pag

Jutra u poljima Solane Pag novost je u ljetnoj...

Ribarski dani u Baškoj na Krku, 5.- 7.8.2022.

Prvog vikenda u kolovozu već tradicionalno se u Baškoj...

ACI i Grad Pula potpisali pismo namjere o suradnji na uređenju pulske rive

ACI i Grad Pula potpisali su danas pismo namjere o suradnji na uređenju pulske rive, pa tako postaje izgledno da će ACI sagraditi butik...

Ove godine nema broda Nautičke patrole! Ispunjavajte online upitnike

Moram odgovoriti na upite iz marina koji mi stižu ovih dana: "Kada dolazi brod Nautičke patrole?" Odgovor je – ne dolazimo, jer odustajanjem Jutarnjeg...

Brnjac: Čarter dosada u 2022. dosegnuo 85% noćenja istog razdoblja rekordne 2019. godine

Na otvorenju poslovnih prostora Lürssen grupe u zgradi putničkog terminala u riječkoj luci 20. svibnja 2022. je u ime predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here