Aktualno

Nezaboravni gost Nautičke patrole: Mirno počivaj Staki

Mirno počivaj Staki, ostao si s nama, nosimo te...

POREČ: Sajam vina Vinistra 2023, 5.-7. 5. (Mapa izlagača i program događanja)

Vinistra, najatraktivnija i najstarija istarska izložba vina otvara se...

Vrsar: Promotivna ponuda istarskih specijaliteta u 7 restorana i konoba, 5.-14.5

Od petaka 5. 5. 2023. u Vrsaru počinje već...

ACI planira graditi butik hotele u Puli, Umagu, Cresu, Vodicama, Skradinu i Korčuli

Diverzifikacija poslovanja ACI-ja prioritet ja nove uprave, najavio je dr. sc. Ivan Herak, član uprave za financije, korporativno pravo i ljudske potencijale. ACI će stoga razvijati nove djelatnosti, poput gradnje butik hotela u marinama, maloprodajne mreže, vlastite čarter flote.

Poslovne planove ACI-ja obrazložio je Herak u Glasu Istre, prezentirajući prije svega izgradnju butik hotela na mjestu sadašnje Torte u ACI marini Pula. Iako bi hotel ACI gradio unutar gabarita postojeće zgrade, potrebne su izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja grada, koje ACI treba ishoditi od gradonačelnika i gradskog vijeća Pule. Odobre li oni ove izmjene, ACI projekt vrijedan 4-5 milijuna eura planira završiti do 2026. godine.

– U prizemlju će biti trgovački sadržaji, recepcija, caffe bar, restoran, sanitarni čvorovi i uredi Uprave ACI-ja, a na prvom i drugom katu ukupno 22 hotelske jedinice visoke kvalitete, od kojih će svaka imati terasu s jedinstvenim pogledom na zaljev i Pulu – rekao je Herak. On smatra kako je velik broj ACI marina idealno mjesto za izgradnju butik hotela s 25 do 50 soba, ovisno o lokaciji, i kategorije 4 zvjezdica. Osim marine u Puli, kao potencijalne lokacije budućih ACI hotela u sljedećem petogodišnjem razdoblju naveo je još Umag, Opatiju, Cres, Vodice, Skradin i Korčulu. Za svoje hotelsko poslovanje ACI bio osnovao tvrtku ACI hoteli u kojoj bi ACI bio 100% vlasnik. Prema Herakovim riječima inicijalne analitike govore da bi u petoj godini poslovanja ACI hotela prihodi mogli doseći razinu od 55 milijuna kuna, uz rashode od 30 milijuna kuna.

Sadašnja situacija gdje ACI prihod ostvaruje uglavnom od iznajmljivanja vezova na godšinjoj i mjesečnoj razini Herak smatra dugoročno neodrživim konceptom.

– Ključni propust dogodio se u počecima poslovanja kada su praktički svi komercijalni objekti u vlasništvu ACI-ja dani u privatan zakup, što je u većini marina rezultiralo neujednačenom i generalno promatrano nižom razinom usluga u ugostiteljsko-trgovačkoj ponudi. Stoga je unisoni stav Uprave da u budućem poslovanju ACI-ja težište naših aktivnosti bude usmjereno prema diversifikaciji poslovanja s ciljem mijenjanja strukture, kvalitete i ponude naših marina, a podredno i povećanja prihoda – istaknuo je Herak u Glasu Istre.

Naslovna ilustracija: Simulacija budućeg butik hotela u ACI marini Pula /Izvor: ACI PR

Novo

Nezaboravni gost Nautičke patrole: Mirno počivaj Staki

Mirno počivaj Staki, ostao si s nama, nosimo te...

POREČ: Sajam vina Vinistra 2023, 5.-7. 5. (Mapa izlagača i program događanja)

Vinistra, najatraktivnija i najstarija istarska izložba vina otvara se...

Vrsar: Promotivna ponuda istarskih specijaliteta u 7 restorana i konoba, 5.-14.5

Od petaka 5. 5. 2023. u Vrsaru počinje već...

Više ACI Card pogodnosti za 2023. godinu

ACI Card je program vjernosti kojom klijenti ACI-ja mogu ostvariti pogodnosti u marinama tog lanca u hrvatskom Jadranu. U anketama Nautičke patrole proteklih godina...

Brodogradilište Uljanik u Puli traži 2 zaštitara

Rok za prijavu: 30. 4. 2023. Poslodavac: Uljanik Brodogradnja 1856 d.o.o. za brodogradnju i usluge Opis posla: Nadzor ulaza/izlaza osoba i motornih vozila u skladu s...

Prve marine na hrvatskom Jadranu, Vuko Bombardelli i Plava magistrala

Do otvaranja prvih nautičkih centara ACY lanca 1984. godine duž cijele tadašnje jugoslavenske obale Jadrana djeluje desetak marina s nešto više od 2.000 komercijalnih...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here