Aktualno

Startala deseta Regata 1000 otoka

U Rijeci je danas deseti put za redom startala...

POZIV NAUTIČARIMA: Glasajte za NAJBOLJE HRVATSKE MARINE 2023 na portalu nauticka-patrola.hr

Dragi naši gosti nautičari. Podsjećamo da je prvog dana...

KRALJEVICA: Lov na tunu TIRA TIRA, 12. 8.

Simulacija tradicionalnog tunolova održava se u Bakarcu kod Kraljevice...

BOOT DÜSSELDORF 2023 NAPOKON OTVARA VRATA: Rajnom već stižu velike jahte

Organizatori najavljuju da će na Bootu 2023 od d 21. do 29. siječnja nastupiti 1600 izlagača iz 50 zemalja svijeta.

Napokon ponovo Boot Düsseldorf! Opet u onom istom nekadašnjem pred-korona terminu od 21. do 29. siječnja 2023. Boot – najveći svjetski kopneni sajam brodova, mora, plovidbe i zabave na vodi na čitavih 250 000 četvornih metara. Sa 17 golemih izložbenih hala, povezanih natkrivenim i zagrijanim hodnicima što je jako važno za ovo zimsko grubo podneblje njemačkog sjevera, daleko od toplih mora.

Organizatori najavljuju da će na Bootu 2023 nastupiti 1600 izlagača iz 50 zemalja svijeta. To znači da će sve hale biti od poda do stropa opet ispunjene najnovijim proizvodima i atrakcijama za sve ljubitelje mora, brodova, plovidbe, ronjenja, i za sve užitke u divoti vode i prirode.

Bit će tu opet i one najveće nove jahte kojima je namijenjena specijalno sagrađena mega hala br. 6. I upravo zbog toga, spektakl već počinje. Rajnom iz Rotterdama upravo stižu golema raskošna plovila koja treba pažljivo prebaciti i sigurno smjestiti na suhi vez u jumbo “šestici”. A tu je opet glavni Big Willie. To je naziv od milja za moćni 500-tonski transporter, kojem je povjerene taj specijalni zadatak. Kada Big Willie zagazi svojim golemim kotačima u ledenu Rajnu, preuzme skupocjeni teret i krene prema sajmu, zatvara se sav promet. A mnoštvo gledatelja uživa u spektaklu.

Nastup na Bootu 2023. potvrdili su Apsolut 52, Arksen 85, Azimut S7, Bavaria SR33, De Antonio D50 Coupé, Delphia 10 Electric, Ferretti 580, Galeon 560 Fly, Invictus TT420, Jeanneau DB/37, Linssen 55SL AC Variotop.

Izlagači iz Hrvatske: Perlsea i HTZ

Što se naših izlagača tiče, vrhunsku hrvatsku jahtu Pearlsea moći će se vidjeti u Hali br. 1 na štandu 31 C.

Na Bootu će nastupiti i HTZ sa suizlagačima. Cijene najma za suizlagače na štandu HTZ-a su sljedeće: najam manjeg suizlagačkog mjesta s PDV-om je 1.247,50 eura, plus izrada 1.992 eura; najam većeg suizlagačkog mjesta s PDV-om iznosi 1.746,50 eura, plus izrada 2.788,80 eura, a cijena info pulta bez stola je 873,25 eura plus PDV.

Što jesti i piti kad ste na Bootu u Düsseldorfu?

Cijeli Dusseldorf opet će živjeti za svoj Boot. U dane sajma vratit će se u život i mjesta na kojima se i izlagači i posjetitelji mogu opustiti na kraju sajamskog dana. Jedno od njih je i popularni drevni Braurei (pivnica) Schumacher u Oststrasse, gdje se može uživati uz buncek, kotlete i pečenice sa zeljem i krumpirom i, naravno, uz pivo u dostatnim količinama po starom domaćem receptu iz 1838.

A onima koji žele ostati u morskom ugođaju preporučujemo Fishhaus u Berger Strasse i posebno specijalitet kuće Scholle „Finkenwerder Art” mit Salzkartoffeln und Salat, što će reći – prženu ribu list s kuhanim ili prženim krumpirom i brdom miješane salate. I ne zaboravite na nešto što ima samo u Dusseldorfu. Kada prolazite Altstadtom, odnosno starim gradom, zastanite u ulici Flingen u birtiji Haus zum Helm, naručite domaći liker od 98 trava killepitsch. Trgnite ga onako s nogu kao aperitiv ili digestiv – svejedno.

Radno vrijeme i cijene ulaznica

Inače radno vrijeme sajma za posjetitelje je od 9:30 do 18:00 sati. Cijena ulaznice on line je 19 eura. Za djecu do 12 godina ulaz je besplatan.

Karta sajma za preuzimanje (PDF)

Parkirališta oko sajma Boot Düssedorf
Parkirališta oko sajma Boot Düssedorf označena su slovom P i obojana plavom bojom.

Novo

Startala deseta Regata 1000 otoka

U Rijeci je danas deseti put za redom startala...

Dinastija Pičuljan i njihova fascinantna flota brodova

U hrvatskom nautičkom i ribolovnom svijetu brodice Pičuljan iz...

Kako je istarska pasara izrasla u prekrasnu Leidi

Leidi. Savršeno pristalo ime liniji prelijepih brodica pulskog brodograditelja...

Arba Nautika i njena flota brodica nije počela na Rabu, već na zagrebačkom asfaltu

Najprije je Boško Popara sagradio brod za sebe da...

Kako je istarska pasara izrasla u prekrasnu Leidi

Leidi. Savršeno pristalo ime liniji prelijepih brodica pulskog brodograditelja Marsela Brkića. Naziv je izveden iz engleske riječi lady, što znači – dama. Poznato je...

POZIV NAUTIČARIMA: Glasajte za NAJBOLJE HRVATSKE MARINE 2023 na portalu nauticka-patrola.hr

Dragi naši gosti nautičari. Podsjećamo da je prvog dana ove godine krenulo sedmo izdanje novinarske nautičko turističke akcije Nautička patrola - drugo u svom...

Kako je Hrvatska postala raj za nudiste: Priča o jadranskom krstarenju kralja Edwarda i Wallis Simpson

Hrvatska ima danas na turističkoj naturističkoj karti svijeta top poziciju. Popis nudističkih plaža, a i kampova je podugačak. Od sjevera do krajnjega juga. Od...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here