Aktualno

Zagrebački sajam nautike, 22. – 26. 2. 2023: Katalog izlagača, nagradna igra, neretvanski lađari

Zagrebački sajam nautike mogao bi se ipak održati od...

RIJEKA: Međunarodna karnevalska povorka, 19. 2. 2023. u podne

Glavni događaj Riječkog karnevala je Međunarodna karnevalska povorka. To...

MITAN MARINA NA BOOTU Aleksandar Car: “Susret ljudi ne može zamijeniti nikakav Internet”

Aleksandra Cara, kapetana Mitan Marine upoznao sam baš ovdje...

BOOT DÜSSELDORF 2023 NAPOKON OTVARA VRATA: Rajnom već stižu velike jahte

Organizatori najavljuju da će na Bootu 2023 od d 21. do 29. siječnja nastupiti 1600 izlagača iz 50 zemalja svijeta.

Napokon ponovo Boot Düsseldorf! Opet u onom istom nekadašnjem pred-korona terminu od 21. do 29. siječnja 2023. Boot – najveći svjetski kopneni sajam brodova, mora, plovidbe i zabave na vodi na čitavih 250 000 četvornih metara. Sa 17 golemih izložbenih hala, povezanih natkrivenim i zagrijanim hodnicima što je jako važno za ovo zimsko grubo podneblje njemačkog sjevera, daleko od toplih mora.

Organizatori najavljuju da će na Bootu 2023 nastupiti 1600 izlagača iz 50 zemalja svijeta. To znači da će sve hale biti od poda do stropa opet ispunjene najnovijim proizvodima i atrakcijama za sve ljubitelje mora, brodova, plovidbe, ronjenja, i za sve užitke u divoti vode i prirode.

Bit će tu opet i one najveće nove jahte kojima je namijenjena specijalno sagrađena mega hala br. 6. I upravo zbog toga, spektakl već počinje. Rajnom iz Rotterdama upravo stižu golema raskošna plovila koja treba pažljivo prebaciti i sigurno smjestiti na suhi vez u jumbo “šestici”. A tu je opet glavni Big Willie. To je naziv od milja za moćni 500-tonski transporter, kojem je povjerene taj specijalni zadatak. Kada Big Willie zagazi svojim golemim kotačima u ledenu Rajnu, preuzme skupocjeni teret i krene prema sajmu, zatvara se sav promet. A mnoštvo gledatelja uživa u spektaklu.

Nastup na Bootu 2023. potvrdili su Apsolut 52, Arksen 85, Azimut S7, Bavaria SR33, De Antonio D50 Coupé, Delphia 10 Electric, Ferretti 580, Galeon 560 Fly, Invictus TT420, Jeanneau DB/37, Linssen 55SL AC Variotop.

Izlagači iz Hrvatske: Perlsea i HTZ

Što se naših izlagača tiče, vrhunsku hrvatsku jahtu Pearlsea moći će se vidjeti u Hali br. 1 na štandu 31 C.

Na Bootu će nastupiti i HTZ sa suizlagačima. Cijene najma za suizlagače na štandu HTZ-a su sljedeće: najam manjeg suizlagačkog mjesta s PDV-om je 1.247,50 eura, plus izrada 1.992 eura; najam većeg suizlagačkog mjesta s PDV-om iznosi 1.746,50 eura, plus izrada 2.788,80 eura, a cijena info pulta bez stola je 873,25 eura plus PDV.

Što jesti i piti kad ste na Bootu u Düsseldorfu?

Cijeli Dusseldorf opet će živjeti za svoj Boot. U dane sajma vratit će se u život i mjesta na kojima se i izlagači i posjetitelji mogu opustiti na kraju sajamskog dana. Jedno od njih je i popularni drevni Braurei (pivnica) Schumacher u Oststrasse, gdje se može uživati uz buncek, kotlete i pečenice sa zeljem i krumpirom i, naravno, uz pivo u dostatnim količinama po starom domaćem receptu iz 1838.

A onima koji žele ostati u morskom ugođaju preporučujemo Fishhaus u Berger Strasse i posebno specijalitet kuće Scholle „Finkenwerder Art” mit Salzkartoffeln und Salat, što će reći – prženu ribu list s kuhanim ili prženim krumpirom i brdom miješane salate. I ne zaboravite na nešto što ima samo u Dusseldorfu. Kada prolazite Altstadtom, odnosno starim gradom, zastanite u ulici Flingen u birtiji Haus zum Helm, naručite domaći liker od 98 trava killepitsch. Trgnite ga onako s nogu kao aperitiv ili digestiv – svejedno.

Radno vrijeme i cijene ulaznica

Inače radno vrijeme sajma za posjetitelje je od 9:30 do 18:00 sati. Cijena ulaznice on line je 19 eura. Za djecu do 12 godina ulaz je besplatan.

Karta sajma za preuzimanje (PDF)

Parkirališta oko sajma Boot Düssedorf
Parkirališta oko sajma Boot Düssedorf označena su slovom P i obojana plavom bojom.

Novo

Pašticada od tune

Pašticada je tradicionalno dalmatinsko jelo koje vuče korijenje iz...

Zoran Kosović: Moji recepti za kozice s medom, sashimi i tartar steak od tune

Kad se na prostranoj dubrovačkoj terasi Zorana Kosovića s...

Zagrebački sajam nautike, 22. – 26. 2. 2023: Katalog izlagača, nagradna igra, neretvanski lađari

Zagrebački sajam nautike mogao bi se ipak održati od...

RIJEKA: Međunarodna karnevalska povorka, 19. 2. 2023. u podne

Glavni događaj Riječkog karnevala je Međunarodna karnevalska povorka. To...

Zoran Kosović: Moji recepti za kozice s medom, sashimi i tartar steak od tune

Kad se na prostranoj dubrovačkoj terasi Zorana Kosovića s pogledom na Elafite i morsko plavetnilo, nakon jako dobre večere koju je domaćin s ljubavlju...

LJUBO ŠPANJOL: “ACI je zapravo počeo sa mnom na Rabu”

Za nastanak ACI-ja važan je susret Veljka Barbierija i direktora riječke građevinske megatvrtke Adriagradnja Rabljanina Ljube Španjola, iz čije se suradnje razvio idejni projekt...

Festa svetog Vlaha u Dubrovniku, 3. 2. 2023.

Festa sv. Vlaha 2023. obilježit će se nizom vjerskih, prigodnih i tradicionalnih programa koji se održavaju u Dubrovniku od danas, 23. siječnja 2023., do...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here