Aktualno

Belanova Regata života o Filipu Jurišiću na Olimpijadi – osvaja svijet

Neno Belan i njegova najnovija pjesma Regata života postaju...

VRSAR: Ribarska fešta, 26.7.2024.

U Vrsar su se vratile ribarske fešte koje se...

STARI GRAD NA HVARU: Ne propustite Dane u vali – veliki hrvatski Festival brodova, mora i mornara, 19-22. 9. 2024.

Ovogodišnji, peti zaredom Festival brodova, mora i mornara, pod...

CHARTER 2023: Koliko stoji tjedan dana krstarenja na jedrilicama, motornim jahtama i katamaranima na motor i jedra (TABELE)

Imamo najveću charter flotu na svijetu. Nikada dosad nije bilo u ponudi toliko charter brodova u hrvatskom Jadranu kao sada.

I nikada tržište iznajmljivana brodova nije bilo tako živo kao ove još uvijek predezone. Znači li to da je rani booking izgubio svoj smisao? Budući da se dobar dio flote može svakodnevno naći na ponudi „extra offer“ i „last minute“, čini se da je tako.

A povoljne cijene i ponuda mijenjaju se iz gotovo iz dana u dan. Tome je pridonio i nikad toliko transparentan Internet uvid u stanje bookinga jadranske charter flote. Nekoliko pretraživača omogućuju da izaberete brod, nađete povoljan termin i, doslovce, već za dva-tri dana isplovite.

Evo nekoliko globalnih pretraživača koji vam to omogućuju: www.boataround.com, www.yachtholiday.com, www.titarosa.com www.marenauta.hr, www.yacht-rent.com

Za orijentaciju objavljujemo tablice s cijenama iznajmljivanja jedrilica, motornjaka i katamarana na jedra i motor koja treba pomoći pri izboru broda s komparacijom cijena.

Pri odluci o charteru valja dobro proučiti svaku ponudu, jer cijene za isti tip broda jako se razlikuju. Osim toga, treba obratiti posebnu pažnju na opremu broda koja se za tu cijenu nudi (pomoćni čamac, motor, tenda, spinaker…) i neke naknadne usluge, kao što je čišćenje broda.

Važno je i mjesto ukrcaja, jer osim troškova putovanja koštat će vas i parking ili transfer od (kolodvora, zračne luke) do mjesta ukrcaja. Neke tvrtke organiziraju, ali i naplaćuju taj transfer.

Naposlijetku, računajte i na troškove skipera, ako to već niste sami ili nemate na brodu nekoga tko ima „papire“ i pouzdano vlada tim umijećem. Ove godine cijene skiperaže znatno su porasle, upravo zbog ove velike ponude chartera. Tako dan skipera sada košta 200 eura po danu, s tim da mu morate organizirati i prehranu.

EVO INFO TABELA S CIJENAMA:

Jedrilice cjenik čartera 2023
Motorni brodovi cjenik čartera 2023
Katamarani cjenik čartera 2023

Novo

ŽENA NA BRODU: Od zlokobnice kojoj nije mjesto na brodu do gusarske kapetanice

Od davnina među pomorcima postoji vjerovanje da žena na...

Belanova Regata života o Filipu Jurišiću na Olimpijadi – osvaja svijet

Neno Belan i njegova najnovija pjesma Regata života postaju...

VRSAR: Ribarska fešta, 26.7.2024.

U Vrsar su se vratile ribarske fešte koje se...

DALMATIA BOAT SHOW: Novi nautički sajam u Marini Baotić, 18. do 21. 4. 2024.

Od 18. do 21. 4. 2024. u Marini Baotić u Segetu Donjem održat će se prvi puta nautički sajam Dalmatia Boat Show. Organizator...

Tehničar-mornar u charter bazi u Šibeniku

Rok za prijavu: 23. 2. 2024. Poslodavac:  Croatia Yachting d.o.o., Dražanac 2/a, 21000 Split, http://www.croatia-yachting.hr/ Opis posla: Poslovi redovnog održavanja plovila u charter floti, praćenje stanja plovila, opreme...

Charter agencija u Novom Vinodolskom traži 10 čistačica

Rok za prijavu: 30. 4. 2023. Poslodavac: Dobro more charter j. d.o.o. za usluge, turistička agencija Opis posla: čišćenje brodova, pranje i održavanje posteljine, održavanje i...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here