Aktualno

Startala deseta Regata 1000 otoka

U Rijeci je danas deseti put za redom startala...

POZIV NAUTIČARIMA: Glasajte za NAJBOLJE HRVATSKE MARINE 2023 na portalu nauticka-patrola.hr

Dragi naši gosti nautičari. Podsjećamo da je prvog dana...

KRALJEVICA: Lov na tunu TIRA TIRA, 12. 8.

Simulacija tradicionalnog tunolova održava se u Bakarcu kod Kraljevice...

CHARTER 2023: Koliko stoji tjedan dana krstarenja na jedrilicama, motornim jahtama i katamaranima na motor i jedra (TABELE)

Imamo najveću charter flotu na svijetu. Nikada dosad nije bilo u ponudi toliko charter brodova u hrvatskom Jadranu kao sada.

I nikada tržište iznajmljivana brodova nije bilo tako živo kao ove još uvijek predezone. Znači li to da je rani booking izgubio svoj smisao? Budući da se dobar dio flote može svakodnevno naći na ponudi „extra offer“ i „last minute“, čini se da je tako.

A povoljne cijene i ponuda mijenjaju se iz gotovo iz dana u dan. Tome je pridonio i nikad toliko transparentan Internet uvid u stanje bookinga jadranske charter flote. Nekoliko pretraživača omogućuju da izaberete brod, nađete povoljan termin i, doslovce, već za dva-tri dana isplovite.

Evo nekoliko globalnih pretraživača koji vam to omogućuju: www.boataround.com, www.yachtholiday.com, www.titarosa.com www.marenauta.hr, www.yacht-rent.com

Za orijentaciju objavljujemo tablice s cijenama iznajmljivanja jedrilica, motornjaka i katamarana na jedra i motor koja treba pomoći pri izboru broda s komparacijom cijena.

Pri odluci o charteru valja dobro proučiti svaku ponudu, jer cijene za isti tip broda jako se razlikuju. Osim toga, treba obratiti posebnu pažnju na opremu broda koja se za tu cijenu nudi (pomoćni čamac, motor, tenda, spinaker…) i neke naknadne usluge, kao što je čišćenje broda.

Važno je i mjesto ukrcaja, jer osim troškova putovanja koštat će vas i parking ili transfer od (kolodvora, zračne luke) do mjesta ukrcaja. Neke tvrtke organiziraju, ali i naplaćuju taj transfer.

Naposlijetku, računajte i na troškove skipera, ako to već niste sami ili nemate na brodu nekoga tko ima „papire“ i pouzdano vlada tim umijećem. Ove godine cijene skiperaže znatno su porasle, upravo zbog ove velike ponude chartera. Tako dan skipera sada košta 200 eura po danu, s tim da mu morate organizirati i prehranu.

EVO INFO TABELA S CIJENAMA:

Jedrilice cjenik čartera 2023
Motorni brodovi cjenik čartera 2023
Katamarani cjenik čartera 2023

Novo

Startala deseta Regata 1000 otoka

U Rijeci je danas deseti put za redom startala...

Dinastija Pičuljan i njihova fascinantna flota brodova

U hrvatskom nautičkom i ribolovnom svijetu brodice Pičuljan iz...

Kako je istarska pasara izrasla u prekrasnu Leidi

Leidi. Savršeno pristalo ime liniji prelijepih brodica pulskog brodograditelja...

Arba Nautika i njena flota brodica nije počela na Rabu, već na zagrebačkom asfaltu

Najprije je Boško Popara sagradio brod za sebe da...

Charter agencija u Novom Vinodolskom traži 10 čistačica

Rok za prijavu: 30. 4. 2023. Poslodavac: Dobro more charter j. d.o.o. za usluge, turistička agencija Opis posla: čišćenje brodova, pranje i održavanje posteljine, održavanje i...

Recepcionar charter baze Dream Yacht u Marini Baotić

Rok za prijavu: 29. 4. 2023. Opis posla: Prijem i koordinacija gostiju pri ukrcaju/iskrcaju, priprema dokumentacije za ukrcaje/iskrcaje, izdavanje računa i administracija dokumentacije Poslodavac: Dream Yacht...

FUNTANA CHARTER: Otkrivanje Istre s mora i istraživanje Limskog kanala

Funtana je lijepo turističko mjesto s marinom i mnoštvom apartmana. Smještena je nedaleko Vrsara, ima odličnu plažu, najsuvremeniji auto-kamp, ishodište je za pješačke i...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here