Aktualno

BOOT 2025: Svjetske premijere i događanja u Düsseldorfu

U subotu 18. siječnja počeo je najveći kopneni nautički...

Tradicionalna Lignjada u Baškoj s malom školom lignjolova za djecu

Tradicionalna Lignjada - 18. Kup sv. Mikule održana je...

OPATIJA BAJNA: Detaljan program Adventa 2024. i dočeka Nove 2025. godine

Dani božićno-novogodišnjeg slavlja u Opatiji već su počeli -...

HVAR: Vođeno sljubljivanje mediteranskog bilja i vina, 15.7.

U vrtu “Fjori Fôra” obitelji Ćurin u selu Gdinj na otoku Hvaru u subotu 15.7.2023. u 19 h održat će se prva hrvatska radionica sljubljivanja autohtonog bilja i vinaHerbes&Wines. Miomirisni vrt obitelj Ćurin je otvorila za posjetitelje prošle godine, a sada će u njemu poseban gost biti hvarski vinar Ivo Duboković čija će se vina na ovom događanju uparivati s jestivim mediteranskim biljkama i domaćim zalogajima. Autorica radionice i voditeljica događanja je Marija Vukelić, vinska stručnjakinja, organizatorica vinskih događanja. Slogan radionice je “Pomiriši, doživi, kušaj!”.

Gosti će na samom početku događaja pred zalazak sunca, u 19h, prošetati vrtom mediteranskog bilja. Upoznat će bilje i trave koje su oduvijek bile na Hvaru, prepoznatljiv su identitet Mediterana, a njihove arome katkad nalazimo i u vinu. Korak po korak, uz stručno vodstvo, stići će do loze. I loza je tradicija Mediterana. Uz čašu ružičaste drnekuše, vinar Ivo Duboković govorit će posjetiteljima o sortama i vinima Hvara …

Aurtorica radionice Marija Vukelić objasnit će koncept uobičajenog sljubljivanja hrane i vina prema sommelierskim učenjima, ali i uparivanje ovog osebujnog hvarskog trenutka gdje će mirisati i bilje, i vina i hrana. Uz zalogaje obgrljene ružmarinom, bosiljkom, komoračem, origanom, spojit će se nadaleko poznata vina Duboković  – Moja M, Laganini, Medvjedica … i druga.  Gosti će u svakom trenutku biti uronjeni u Mediteran na više razina, u mnogim doživljajnim „nijansama“.

Za sudjelovanje je potrebno napraviti rezervaciju i kupiti ulaznicu na linku: fjorifora.com/dogadanja/#herbswines .

Letak za radionicu sljubljivanja vina i bilja na Hvaru
Letak za radionicu sljubljivanja vina i bilja na Hvaru

Novo

BOOT 2025: Svjetske premijere i događanja u Düsseldorfu

U subotu 18. siječnja počeo je najveći kopneni nautički...

Cipal na moj način: u pećnici, na gradele, lešo …

Dok sam imao brodicu u Osoru, puno sam ribe...

Arancino sa raštikom, kozicama i sirom

Arancino je jednostavno jelo od riže, poznato kao specijalitet...

BOŽIĆNI RUČAK: Recepti morske spize skiperice Alenke Alujević s lignjama, kozicama, bijelom ribom…

Kada smo na portalu Nautička patrola ljetos predstavili Alenku...

JELSA: Predstavljanje svježih maslinovih ulja u kušaonici Seca u Gdinju

Predstavljanje svježih maslinovih ulja s područja općine Jelsa uz posebne zalogaje i vrhunska hvarska vina tema je svečanosti zatvaranja ljetne sezone u Jelsi. Ovo...

HVAR: Spektakularni dani u starogradskoj vali

Ljubitelji tradicijski barki, maritimne i kulturne baštine pamtit će još jedan vrlo uspjeli međunarodni festival brodova, mora i mornara "Dani u Vali“ održan proteklog...

Plamenko Bavčević: “Starogradski Dani u vali po uzoru na Golfe du Morbihan”

U Starom Gradu na otoku Hvaru upravo su u tijeku Dani u vali (19-22. 9. 2024.), najveći susret tradicijskih barki u Hrvatskoj. Organizator ove...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here