Aktualno

OPATIJA: Glazbeni vremeplov kroz 20. stoljeće RetrOpatija, 27-29. 6. 2024.

Opatija je mjesto s najdužom turističkom tradicijom u Hrvatskoj....

NAJBOLJI IZBOR ZA VIKEND: Festival mlade janjetine i besplatni koncert Psihomodo Popa, Crna ovca, Baška na Krku, 17-19.5.2024.

Baška priprema jedinstveni maštoviti obiteljski vikend program. Od 17....

ISLAND PAG TRAIL: Sportski vikend za cijelu obitelj, 4.5.2024.

U subotu 4. svibnja u Kolanu na otoku Pagu održava se tradicionalna utrka Island Pag Trail. Taj sustav brzinskog natjecanja u trčanju odlična je prigoda provođenja sportskog i rekreacijskog vikenda za čitavu obitelj u jedinstvenom krajoliku ovog sjeverno-jadranskog otoka.

Da bi utrka bila dostupna što širem krugu natjecanja, od sportaša maratonaca, preko rekreativaca u sportskoj formi do djevojčica i dječaka, organizirane su tri staze. Staza Green duga je 24 km, start je u 9.00 sati a vremensko ograničenjem je do 14 sati; staza Blue je duga 11 km, vremensko ograničenje do 12.00 sati te dječja staza Mini Emily duga 1,8 km sa starom u 10.00 sati a ograničenje je 35-minuta, tj. do 10 sati i 35 minuta. Teren na sve tri staze je asfalt i makadam.

Island Pag Trail na Kolanu 2019. godine
Island Pag Trail na Kolanu 2019. godine / Foto: Islandpagtrail.com

Okrjepa i vidikovac

Dijelovi pojedinih staza prolaze kroz Kolanjsko polje, ornitološki rezervat Kolanjsko blato, sve do Svetog Vida, najvišeg vrha otoka Paga (348 m). Na njemu se nalaze ostaci kapele sv. Vida (1348.g.). Sa Svetog Vida pruža ase atraktivan panoramski pogled na sve strane: na cijeli planinski lanac Velebit na istoku, te more na zapadu sa otocima Maun, Silbu i Lošinj. Na stazama su i stanice za okrjepu s autohtonim proizvodima i osvježavajućim pićima. Svi natjecatelji dobivaju originalne medalje, a pobjednici za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji dobivaju pobjedničke medalje i bogate sponzorske nagrade, dok najmlađe očekuju dječji poklon paketi.

Island Pag Trail/Foto: PR, Robert Novak

Prijava i startnina

Zadnji dan prijava za utrku je petak 3. svibnja 2024. Prijave se zaprimaju isključivo on-line, putem prijavnice na web stranicu utrke https://islandpagtrail.com/osnovne-informacije Na dan utrke ne primaju se prijave.

Prijava uključuje plaćanje startnine čija visina ovisi o stazi za koju se sudionik utrke prijavljuje. Tako startnina za Green stazu 1znosi 25 eura, za stazu Blue je 20 eura, a za dječju stazu Mini Emily je 10 eura.

Podaci za uplatu startnine su:

Primatelj: TZ Općine Kolan

Adresa: Trg kralja Tomislava 6, 23251 Kolan

Banka: Privredna banka Zagreb d.d., Radnička cesta 50, 10 000 Zagreb

IBAN: HR9723400091110187345

SWIFT/BIC: PBZGHR2X

Svrha uplate: OPT – 2024 – ime i prezime natjecatelja + kategorija utrke

Ukoliko je više sudionika zajedno, svi mogu uplatiti jednom transakcijom no obvezno treba navesti imena svih sudionika za koje se uplaćuje.

Startnina uključuje: organizaciju utrke, natjecateljski paket, hranu i piće na okrijepnim stanicama, ručak nakon utrke, dežurstvo HGSS-a, osiguranje na trasi, prijevoz natjecatelja na cilj utrke u slučaju ozljede, nagrade za pobjednike te originalne pobjedničke medalje.

Prilika za nautičare iz marine Šimuni

Svojom prijavom natjecatelj potvrđuje da je u odgovarajućoj psiho-fizičkoj kondiciji primjerenoj za ovakvu vrstu natjecanja te se obvezuje nositi svu propisanu obaveznu opremu tijekom cijele utrke. Svaki natjecatelj također je izravno suglasan da se na utrci natječe na osobnu odgovornost te da je upoznat sa pravilima i propisima utrke te da je upoznat sa rizicima koje ovakvo natjecanje sadrži.

Island Pag Trail može biti zanimljiv i nautičarima koji se zateknu na vezu u obližnjoj 4 km udaljenoj marini Šimuni. Od Šimuna do Kolana vozi autobus, karta stoji 2 eura. Inače, u Šimunima postoji i ispostava rent a cara. To je onda i mogućnost da osim da osim Kolana, epicentra paškog sira, obiđete i ostale paške zanimljivosti: Dovoljno je javiti se na recepciju marine, da vam u marinu dovezu auto.

Route Green

Novo

OPATIJA: Glazbeni vremeplov kroz 20. stoljeće RetrOpatija, 27-29. 6. 2024.

Opatija je mjesto s najdužom turističkom tradicijom u Hrvatskoj....

NAJBOLJI IZBOR ZA VIKEND: Festival mlade janjetine i besplatni koncert Psihomodo Popa, Crna ovca, Baška na Krku, 17-19.5.2024.

Baška priprema jedinstveni maštoviti obiteljski vikend program. Od 17....

ZLATKO DALIĆ U ZLATNOJ MARINI FRAPA: Vrhunski izbornik u vrhunskoj marini

Marina Frapa je prema ocjenama nautičara u anketi Nautičke...

Trail utrka “Life on Mars” na Pagu, 25. 3. 2023.

Trail utrka po kamenjaru koju podsjeća na mjesečevu površinu na Pagu pod nazivom „Life on Mars“ održava se 25. 3. 2023., uz start, cilj...

Branje cvijeta soli u Solani Pag

Jutra u poljima Solane Pag novost je u ljetnoj turističkoj ponudi otoka Paga: najavljeni gosti svakoga jutro u 7, 8 ili 9 sati mogu...

Utrka Island Pag Trail, 30. travnja, Kolan

"Say cheese and run" moto je pod kojim se trči Island Pag Trail sa startom u Kolanu na Pagu u subotu 30. travnja 2022....

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here