Aktualno

NAJBOLJE MARINE U HRVATSKOJ: Zlatno sidro Nautičke patrole za 2024. godinu osvojila je Marina Martinis Marchi

U predsezoni, sezoni i posezoni 2024 glasovima nautičara Marina...

Jedriličarski spektakl Ocean Race Europe 2025 dolazi u Jadransko more

Od 10. 8. do 21.10. 2025. održava se regata...

VIS: U tijeku su prijave za plivački maraton kroz višku valu 15. 8. 2025.

Plivački maraton rutom od 2,2 kilometra rutom dugom 2200...

MARINA PUNAT: Gradi se novi Hram finih okusa

Uz impozantnu aktualnu sliku gradilišta restorana, donosimo i vizuale njegovog izgleda. Radujemo se novim susretima. Vidimo se u Marini Punat, u novom Hramu finih okusa

Prije par dana postavljeni su temelji novog restorana Marine Punat. Nova zgrada raste na očigled iz dana u dan a prvi gosti moći će u njemu uživati već i prije nego što krene nova nautička sezona. Uz kultni jedriličarski i nautički bistro “9 bofora” restoran Marine Punat ima povijesno značenje i za marinu i za našu Nautičku patrolu. Kroz pet godina anketne upitnike Nautičke patrole ispunilo je više od 600 nautičara – gostiju marine. Na osnovu njihovih ocjena Marina Punat je 2017. i 2019. godine osvojila najveću hrvatsku nautičku nagradu – Zlatno sidro Nautičke patrole. Nautičari su je većinom glasova u anketnim upitnicima Patrole 2018. godine proglasili najdražom u konkurenciji svih hrvatskih marina te je osvojila priznanje “Moja najdraža marina”. Svim tim priznanjima uvelike je pridonijelo zadovoljstvo gostiju restoranom odnosno marinskim ugostiteljstvom. Na pitanje o zadovoljstvu ugostiteljskom ponudom u Marini Punat, nautičari su redom u svim anketnim upitnicima zaokruživali ocjenu – 5.

Vizual novog restorana Marina Punat s morske strane
Vizual novog restorana Marina Punat s morske strane

Kada restoran Marine Punat nazivamo povijesnim mjestom, mislimo pritom i na susrete i sadržaje razgovora što smo ih tu kroz godine vodili. Tu se oblikovala velika života priča utemeljitelja marine Dragutina Žica koju smo objavili na stranicama Nautičke patrole. Ovdje nam je njegov sin Krešimir Žic predstavio patente iz svog informatičkog labosa Marina Cloud a posebno sustav Sense4boat kojim svaki nautičar može zaštititi svoj brod detektiranjem stanja baterije, razine vode u kaljuži, pojavu dima i temperature u motornom i ostalim kritičnim dijelovima broda …

Vizual novog restorana Marina Punat
Vizual novog restorana Marina Punat

Tu nas uvijek dočekivala duhovita i elokventna Kristina Mrakovčić, voditeljica restorana i cijelog marinskom ugostiteljstva. Jednom prigodom kada su nam počeli iznositi predjela. nabrojili smo ih šest. Zamolili smo Kristinu da nam opiše to blago iz restoranske kuhinje. Bile su to: dimljena dagnja, dimljena tuna, marinirane kozice, slani marinirani inćuni, tuna s wasabijem, bakalar s kremom od tartufa, morska rožica, marinirana orada s kremom od aceta i zelenom jabukom … A zatim slijedi glavno po izboru – riba, hobotnica, janjeći kotleti … Netko je tada restoran Marine Punat nazvao “hramom finih okusa”. I upravo tom prigodom Kristina je pratiteljima Nautičke patrole iz kuhinje restorana darovala i ovaj recept.

Tim restorana Marina Punat
Tim restorana Marina Punat : u sredini gore je Kristina Mrakovčić

Janjeći kotleti u umaku od aceta i smokava
Sastojci:
Janjeći kotleti (400 g), četiri manja krumpira, ružmarin, sol, maslinovo ulje, 2 dcl aceta balsamica, dvije suhe smokve
Priprema:
Janjeće kotlete posoliti, dodati grančice ružmarina i maslinovo ulje. Tako marinirane kotlete ispeći na roštilju. Četiri manja krumpira oguliti i ispeći i poslužiti uz kotlete. Kao dodatak ide umak od reduciranog aceta balsamica i suhih smokava.

Zapamtio sam taj restoran i po tome što sam ovdje s direktoricom Marine Renatom Marević popio svoj prvi Hugo. Moram priznati da za to piće dotad nisam uopće čuo. A doista je osvježujuće i jednostavno je, a osebujnost joj daje svježa metvica. Otada mi je jedan od osobnih kriterija kvalitete ugostiteljske ponude u marinama bilo pitanje: “Imate li Hugo?”

Renata Marević i Mladen Gerovac u restoranu Marine Punat
Moj prvi Hugo s Rebatom Marević, drugi ćemo popiti u novom restoranu

Uz impozantnu aktualnu sliku gradilišta restorana, donosimo i vizuale njegovog izgleda. Radujemo se novim susretima. Vidimo se u Marini Punat, u novom Hramu finih okusa.

Novo

NAJBOLJE MARINE U HRVATSKOJ: Zlatno sidro Nautičke patrole za 2024. godinu osvojila je Marina Martinis Marchi

U predsezoni, sezoni i posezoni 2024 glasovima nautičara Marina...

Jedriličarski spektakl Ocean Race Europe 2025 dolazi u Jadransko more

Od 10. 8. do 21.10. 2025. održava se regata...

VIS: U tijeku su prijave za plivački maraton kroz višku valu 15. 8. 2025.

Plivački maraton rutom od 2,2 kilometra rutom dugom 2200...

KOMIŽA: Dječje ribolovno natjecanje na Zalogaju velikog mora

S Visa nam stiže vijest o krasnoj otočkoj manifestaciji...

Doživljaj rovinjske i istarske autentičnosti na 19. regati tradicijskih barki

Kontrast upečatljivih boja tradicijskih jedara i plavetnila rovinjskog akvatorija po 19. put oduševio je brojne posjetitelje koji su uživali u raznovrsnim doživljajima rovinjske i...

Tartana promovira hrvatsku maritimnu baštinu u Nici

U sklopu Treće konferencije UN-a o oceanima (UNOC3), koja se održava do 13. lipnja u Nici predstavlja se i hrvatska maritimna baština s tradicijskim...

Upozorenje svjetske organizacije za zaštitu prirode: „Hitno zabranite sidrenje na livadama morske cvjetnice – posidonije!“

Već smo više puta pisali o štetnosti sidrenja nautičara u jadranskim uvalama čime se uništavaju livade morske cvjetnice posidonije i potrebi postavljanja bova...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nautička Patrola
Pregled privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.