Aktualno

Boat Show Tulln, 29.2. – 3.3.2024: Prva sajamska adresa nakon Zagreba

Nakon Zagrebačkog sajma nautike Hrvatima najbliža i najprivlačnija iduća...

Murva iz NP Krka natječe se za titulu Europsko stablo 2024 – GLASAJTE

Kao Hrvatsko stablo godine murva iz Nacionalnog parka Krka...

ZAGREBAČKI SAJAM NAUTIKE 2024: Što vidjeti, što kupiti i koliko što košta (FOTOGALERIJA)

Ni ovaj Zagrebački sajam nautike, koji je upravo u...

MARINA PUNAT: Gradi se novi Hram finih okusa

Uz impozantnu aktualnu sliku gradilišta restorana, donosimo i vizuale njegovog izgleda. Radujemo se novim susretima. Vidimo se u Marini Punat, u novom Hramu finih okusa

Prije par dana postavljeni su temelji novog restorana Marine Punat. Nova zgrada raste na očigled iz dana u dan a prvi gosti moći će u njemu uživati već i prije nego što krene nova nautička sezona. Uz kultni jedriličarski i nautički bistro “9 bofora” restoran Marine Punat ima povijesno značenje i za marinu i za našu Nautičku patrolu. Kroz pet godina anketne upitnike Nautičke patrole ispunilo je više od 600 nautičara – gostiju marine. Na osnovu njihovih ocjena Marina Punat je 2017. i 2019. godine osvojila najveću hrvatsku nautičku nagradu – Zlatno sidro Nautičke patrole. Nautičari su je većinom glasova u anketnim upitnicima Patrole 2018. godine proglasili najdražom u konkurenciji svih hrvatskih marina te je osvojila priznanje “Moja najdraža marina”. Svim tim priznanjima uvelike je pridonijelo zadovoljstvo gostiju restoranom odnosno marinskim ugostiteljstvom. Na pitanje o zadovoljstvu ugostiteljskom ponudom u Marini Punat, nautičari su redom u svim anketnim upitnicima zaokruživali ocjenu – 5.

Vizual novog restorana Marina Punat s morske strane
Vizual novog restorana Marina Punat s morske strane

Kada restoran Marine Punat nazivamo povijesnim mjestom, mislimo pritom i na susrete i sadržaje razgovora što smo ih tu kroz godine vodili. Tu se oblikovala velika života priča utemeljitelja marine Dragutina Žica koju smo objavili na stranicama Nautičke patrole. Ovdje nam je njegov sin Krešimir Žic predstavio patente iz svog informatičkog labosa Marina Cloud a posebno sustav Sense4boat kojim svaki nautičar može zaštititi svoj brod detektiranjem stanja baterije, razine vode u kaljuži, pojavu dima i temperature u motornom i ostalim kritičnim dijelovima broda …

Vizual novog restorana Marina Punat
Vizual novog restorana Marina Punat

Tu nas uvijek dočekivala duhovita i elokventna Kristina Mrakovčić, voditeljica restorana i cijelog marinskom ugostiteljstva. Jednom prigodom kada su nam počeli iznositi predjela. nabrojili smo ih šest. Zamolili smo Kristinu da nam opiše to blago iz restoranske kuhinje. Bile su to: dimljena dagnja, dimljena tuna, marinirane kozice, slani marinirani inćuni, tuna s wasabijem, bakalar s kremom od tartufa, morska rožica, marinirana orada s kremom od aceta i zelenom jabukom … A zatim slijedi glavno po izboru – riba, hobotnica, janjeći kotleti … Netko je tada restoran Marine Punat nazvao “hramom finih okusa”. I upravo tom prigodom Kristina je pratiteljima Nautičke patrole iz kuhinje restorana darovala i ovaj recept.

Tim restorana Marina Punat
Tim restorana Marina Punat : u sredini gore je Kristina Mrakovčić

Janjeći kotleti u umaku od aceta i smokava
Sastojci:
Janjeći kotleti (400 g), četiri manja krumpira, ružmarin, sol, maslinovo ulje, 2 dcl aceta balsamica, dvije suhe smokve
Priprema:
Janjeće kotlete posoliti, dodati grančice ružmarina i maslinovo ulje. Tako marinirane kotlete ispeći na roštilju. Četiri manja krumpira oguliti i ispeći i poslužiti uz kotlete. Kao dodatak ide umak od reduciranog aceta balsamica i suhih smokava.

Zapamtio sam taj restoran i po tome što sam ovdje s direktoricom Marine Renatom Marević popio svoj prvi Hugo. Moram priznati da za to piće dotad nisam uopće čuo. A doista je osvježujuće i jednostavno je, a osebujnost joj daje svježa metvica. Otada mi je jedan od osobnih kriterija kvalitete ugostiteljske ponude u marinama bilo pitanje: “Imate li Hugo?”

Renata Marević i Mladen Gerovac u restoranu Marine Punat
Moj prvi Hugo s Rebatom Marević, drugi ćemo popiti u novom restoranu

Uz impozantnu aktualnu sliku gradilišta restorana, donosimo i vizuale njegovog izgleda. Radujemo se novim susretima. Vidimo se u Marini Punat, u novom Hramu finih okusa.

Novo

Prodavač u splitskom dućanu Yamaha motora, skutera i vanbrodskih motora

Rok za prijavu: 3. 3. 2024. Poslodavac: Pribudić - Borčić...

Voditelj brodice za luksuzni mali hotel u Opatiji

Rok za prijavu: 4. 3. 2024. Poslodavac: Ikador Luxury Boutique...

Hrvoje Matutinović: “Barbieri mi je rekao: „Budi opušten i ozbiljno radi, i rezultati moraju doći“

Hrvoje Matutinović posljednjih je dvadeset godina u poslovnom nautičkom...

Đorđe Pantović: Vrbovanje svjetske match race elite u Cannesu za ACI match race

Đorđe Pantović je pripadnik druge postave zaposlenika u bitci...

Jere Slavica, zamjenik Veljka Barbierija: “Razvijali smo ACI kao sustav u kojem bi nautičaru uz nautičke bile pružene i trgovačke i ugostiteljske usluge, tehnički...

- Znate, kad smo dogovorili ovaj razgovor za monografiju o stvaranju ACI-ja, nisam mogao zaspati cijelu noć – dočekao nas je poslovni savjetnik Jere...

Murva iz NP Krka natječe se za titulu Europsko stablo 2024 – GLASAJTE

Kao Hrvatsko stablo godine murva iz Nacionalnog parka Krka jedna je od petnaest finalista, najljepših i najznačajnijih stabala iz cijele Europe. Natjecanje za europsko...

Ljetni posao u NP Mljet: Traži se zapovjednik broda, 4 mornara, 3 čuvara prirode, turistički vodič, 4 trgovca…

Rok za prijavu: 21.2.2024. Poslodavac: Javna ustanova Nacionalni park Mljet, Pristanište 2, 20 226 Goveđari Mjesto rada: Mljet Posao: Sezonski, naknada za prijevoz u cijelosti, nije osiguran...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here