Aktualno

POREČ: Sajam ribarstva, ribolova i brodova CROFISH, 24-26.11.

U Poreču se sljedećeg vikenda - od petka 24....

Biogradski sajam nautike 2023: Brojne premijere novih brodova, povoljna kupnja polovnih, 25-29.10

Ovogodišnji 25 po redu Biograd boat show 2023 otvara...

Startala deseta Regata 1000 otoka

U Rijeci je danas deseti put za redom startala...

Online ulaznice za brodove u parkove prirode 25% jeftinije, ali se moraju isprintati!?

Od ove godine ulaznice za brodove preko webshopa na stranici Parkovi Hrvatske su 25% jeftinije, i to za Mljet, Telašćicu, Kornate, Lastovsko otočje i Brijune. Primjerice, za Park prirode Lastovo dnevna karta za brod do 7 do 11 metara dužine za 1 dan u periodu 1.6. do 30. 9. 2022 preko webshopa košta 150,00 Kn / 19,88 €. Ako se ulaznica kupuje pri dolasku u samom Parku prirode Lastovo stoji 200 kn. Uz kupljenu ulaznicu se na webshopu odmah izdaje račun, a na zahtjev i R1 račun. Može se platiti svim karticama putem sustava Corvus Pay.

To je praktično, ali će mnogima biti nepraktično jer nemaju na brodu printer, a ljubiteljima prirode je i neprihvatljivo to da se nakon online kupnje, prije ulaska u park prirode za koji ste kupili online ulaznicu ona mora isprintati na papiru, umjesto da se kao što je već posvuda uobičajeno, pokaže na mobitelu u PDF-u!?

Ovako Parkovi prirode Hrvatske navode u Uvjetima prodaje:

“Po završenoj kupovini Korisnik je dužan ispisati kupljenu Print@home ulaznicu i ponijeti istu sa sobom prilikom dolaska u Park. Iznimno, u slučaju nemogućnosti ispisa Print@home ulaznice, Korisnik istu može predočiti putem pametnog mobilnog telefona.
Naknadni ispis Print@home ulaznice na prodajnim mjestima Parka nije moguć.
Prilikom dolaska u Park Korisnik je dužan očitati Print@home ulaznicu na uređajima za kontrolu ulaza u Park ili predočiti ulaznicu djelatniku Parka zaduženom za kontrolu ulaza u Park, kako bi se izvršila validacija i poništenje Print@home ulaznice.”

Bilo bi lijepo da Parkovi prirode Hrvatske ekološki osviješteno štede papir odnosno drveće koje se prerađuje u papir. Ovako ispada da su napravili digitalnu tranziciju naplate koja zapravo nije digitalna, a zelena nije uopće. Tim se više ovome čudimo jer web stranica Parkovi prirode Hrvatske je projekt Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja & UNDP Hrvatska.

Parkovi prirode Hrvatske ponuda online ulaznica
Parkovi prirode Hrvatske – ponuda online ulaznica zasada obuhvaća ovih 11 parkova prirode

Novo

ACI marini „Veljko Barbieri“ u Slanom predali smo priznanje Zlatni osmijeh Jadrana

Evo nas napokon i na jadranskom jugu i to...

POREČ: Sajam ribarstva, ribolova i brodova CROFISH, 24-26.11.

U Poreču se sljedećeg vikenda - od petka 24....

LOVRAN: Lovranski guc – umjetničko djelo Giovannija Nina Gašparinića

U Kući smo lovranskog guca, u sklopu prostora lovranske...

MALINSKA: Interpretacijski centar maritimne baštine DUBoak, trinkani hrastovi, drvene barke i rimski novčić

Malinsku sam prvi put posjetio jednog proljeća prije dvadesetak godina. Inače sam je znao samo kao putokaz na cesti kojom sam putovao do marine...

BETINA: Gajeta i tradicija živjet će vječno

Ono što su u Egiptu piramide i faraoni, u Parizu Notre Dame i Eiffelov toranj, to su u Betini Muzej drvene brodogradnje i lučica...

Uručili smo Srebrno sidro Nautičke patrole Marini Funtana

Evo nas u marini Funtana, koja je ocjenama nautičara ovoj marini priskrbila drugo mjesto za 2022. godinu a time i pripadajuće priznanje - Srebrno...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here