Aktualno

ISTRA: Dan otvorenih vinskih podruma, 26. 5. 2024. – Popis vinarija

Posljednje nedjelje u svibnju, 26.5. 2024. posjetiteljima će i...

OPATIJA: Glazbeni vremeplov kroz 20. stoljeće RetrOpatija, 27-29. 6. 2024.

Opatija je mjesto s najdužom turističkom tradicijom u Hrvatskoj....

Online ulaznice za brodove u parkove prirode 25% jeftinije, ali se moraju isprintati!?

Od ove godine ulaznice za brodove preko webshopa na stranici Parkovi Hrvatske su 25% jeftinije, i to za Mljet, Telašćicu, Kornate, Lastovsko otočje i Brijune. Primjerice, za Park prirode Lastovo dnevna karta za brod do 7 do 11 metara dužine za 1 dan u periodu 1.6. do 30. 9. 2022 preko webshopa košta 150,00 Kn / 19,88 €. Ako se ulaznica kupuje pri dolasku u samom Parku prirode Lastovo stoji 200 kn. Uz kupljenu ulaznicu se na webshopu odmah izdaje račun, a na zahtjev i R1 račun. Može se platiti svim karticama putem sustava Corvus Pay.

To je praktično, ali će mnogima biti nepraktično jer nemaju na brodu printer, a ljubiteljima prirode je i neprihvatljivo to da se nakon online kupnje, prije ulaska u park prirode za koji ste kupili online ulaznicu ona mora isprintati na papiru, umjesto da se kao što je već posvuda uobičajeno, pokaže na mobitelu u PDF-u!?

Ovako Parkovi prirode Hrvatske navode u Uvjetima prodaje:

“Po završenoj kupovini Korisnik je dužan ispisati kupljenu Print@home ulaznicu i ponijeti istu sa sobom prilikom dolaska u Park. Iznimno, u slučaju nemogućnosti ispisa Print@home ulaznice, Korisnik istu može predočiti putem pametnog mobilnog telefona.
Naknadni ispis Print@home ulaznice na prodajnim mjestima Parka nije moguć.
Prilikom dolaska u Park Korisnik je dužan očitati Print@home ulaznicu na uređajima za kontrolu ulaza u Park ili predočiti ulaznicu djelatniku Parka zaduženom za kontrolu ulaza u Park, kako bi se izvršila validacija i poništenje Print@home ulaznice.”

Bilo bi lijepo da Parkovi prirode Hrvatske ekološki osviješteno štede papir odnosno drveće koje se prerađuje u papir. Ovako ispada da su napravili digitalnu tranziciju naplate koja zapravo nije digitalna, a zelena nije uopće. Tim se više ovome čudimo jer web stranica Parkovi prirode Hrvatske je projekt Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja & UNDP Hrvatska.

Parkovi prirode Hrvatske ponuda online ulaznica
Parkovi prirode Hrvatske – ponuda online ulaznica zasada obuhvaća ovih 11 parkova prirode

Novo

ISTRA: Dan otvorenih vinskih podruma, 26. 5. 2024. – Popis vinarija

Posljednje nedjelje u svibnju, 26.5. 2024. posjetiteljima će i...

OPATIJA: Glazbeni vremeplov kroz 20. stoljeće RetrOpatija, 27-29. 6. 2024.

Opatija je mjesto s najdužom turističkom tradicijom u Hrvatskoj....

NAJBOLJI IZBOR ZA VIKEND: Festival mlade janjetine i besplatni koncert Psihomodo Popa, Crna ovca, Baška na Krku, 17-19.5.2024.

Baška priprema jedinstveni maštoviti obiteljski vikend program. Od 17....

Jere Slavica, zamjenik Veljka Barbierija: “Razvijali smo ACI kao sustav u kojem bi nautičaru uz nautičke bile pružene i trgovačke i ugostiteljske usluge, tehnički...

- Znate, kad smo dogovorili ovaj razgovor za monografiju o stvaranju ACI-ja, nisam mogao zaspati cijelu noć – dočekao nas je poslovni savjetnik Jere...

Murva iz NP Krka natječe se za titulu Europsko stablo 2024 – GLASAJTE

Kao Hrvatsko stablo godine murva iz Nacionalnog parka Krka jedna je od petnaest finalista, najljepših i najznačajnijih stabala iz cijele Europe. Natjecanje za europsko...

Ljetni posao u NP Mljet: Traži se zapovjednik broda, 4 mornara, 3 čuvara prirode, turistički vodič, 4 trgovca…

Rok za prijavu: 21.2.2024. Poslodavac: Javna ustanova Nacionalni park Mljet, Pristanište 2, 20 226 Goveđari Mjesto rada: Mljet Posao: Sezonski, naknada za prijevoz u cijelosti, nije osiguran...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here