Aktualno

OPATIJA: Glazbeni vremeplov kroz 20. stoljeće RetrOpatija, 27-29. 6. 2024.

Opatija je mjesto s najdužom turističkom tradicijom u Hrvatskoj....

NAJBOLJI IZBOR ZA VIKEND: Festival mlade janjetine i besplatni koncert Psihomodo Popa, Crna ovca, Baška na Krku, 17-19.5.2024.

Baška priprema jedinstveni maštoviti obiteljski vikend program. Od 17....

Uručili smo Srebrno sidro Nautičke patrole Marini Funtana

Marina Funtana je prema ocjenama nautičara u anketi Nautičke patrole osvojila drugo mjesto za 2022. godinu a time i pripadajuće priznanje - Srebrno sidro Nautičke patrole

Evo nas u marini Funtana, koja je ocjenama nautičara ovoj marini priskrbila drugo mjesto za 2022. godinu a time i pripadajuće priznanje – Srebrno sidro Nautičke patrole. Tu smo da joj napokon i fizički uručimo ovu veliku i zasluženu nautičku nagradu. Imali smo izuzetno zadovoljstvo da u ovoj lijepoj i ugodnoj istarskoj marini sjednemo i porazgovaramo s jednako ugodnim društvom – predsjednicom uprave Komunalnog poduzeća Montraker d.o.o. Natašom Radin-Trifunović i direktorom Marine Funtana Dušanom Orlovićem. Naime, Marina Funtana zajedno sa susjednom marinom Vrsar pripada tom Komunalnom poduzeću.

Marine Funtana i Vrsar – u top 10

Inače, obje marine, i Vrsar i Funtana već su godinama u top 10 hrvatskih marina. U dosadašnjim ocjenama nautičara kroz anketne upitnike Nautičke patrole, Marina Vrsar je dvaput osvojila drugo mjesto (2020. i 2021. godine), dok je Marina Funtana dvaput osvojila 7. mjesto (2018. i 2020. godine). Bilo je to u ljetnoj konkurenciji 30-tak hrvatskih marina, a ovaj puta Marina Funtana je drugo mjesto – odnosno Srebrno sidro Nautičke patrole osvojila u konkurenciji 60 hrvatskih marina u on line anketama nautičara uključujući i on line reputaciju na društvenim mrežama za cjelogodišnje razdoblje, dakle i za predsezoni, i za sezonu, i za posezonu.

Srebrno sidro 2022 osvojila je marina Funtana
Srebrno sidro 2022 osvojila je marina Funtana

Vratili se talijanski nautičari

Za početak razgovora klasično novinarsko pitanje predsjednici uprave Montarkera Nataši Radin – Trifunović i direktoru marine Dušanu Orloviću: što je novo u marini.

Kao prvo, vratili su se talijanski nautičari i sada su ponovo na prvom mjestu stranih gostiju. Slijede ih Nijemci, Austrijanci i Slovenci. Također, porastao je broj dnevnih (tranzitnih) vezova i porasli su upiti za vez velikih plovila. Naši se sugovornici također slažu da je ovogodišnja sezona bila jedna od boljih, te da su svi zaposlenici odradili sjajan posao.

Na dar senzor za zaštitu plovila

Evo čime su Montraker s marinama Funtana i Vrsar osvojili simpatije nautičara. Goste marine posebno je oduševila mogućnost dodatne zaštite njihovih plovila putem senzora iz sigurnosnog paketa inovatora Krešimira Žica pod nazivom Sense4Boat – sigurnosne zaštite plovila od požara, potonuća, posljedica ispražnjenog akumulatora, te zaštite od krađe. Tim više što su nautičari na godišnjem vezu jedan od senzora po vlastitom izboru dobili na dar. Drugo, marina Funtana je nastavila s praksom povezivanja zelene i plave Hrvatske kroz OPG-tržnicu u marini, gdje poljoprivrednici Poreštine nautičarima nude svoje proizvode: hranu, pića, suvenire … Treće, obnovljena je nekad popularna ribarska fešta. Razgovor smo nastavili o nautici, sajmovima i budućnosti nautičkog turizma. Marina Funtana ima niz ideja i planova, ali o tom – po tom.

Marina Funtana
Marina Funtana

Pohvale Marini Funtana

Za kraj, izdvajamo mišljenja pojedinih nautičara o Marini Funtana, koji su pridonijeli da ta marina osvoji Srebrno sidro Nautičke patrole:

„Funtana je lijepa mala i ugodna marina“ upisao je u naš anketni upitnik nautičar iz Njemačke.

„Marina Funtana je najbolja marina na Jadranu“ smatra vlasnik broda iz Slovenije.

„Ljubazno osoblje, čista marina i toaletni prostori“ . napisao je vlasnik broda također iz Slovenija, koji punih 38 godina plovi u Hrvatskoj.

„Hvala marini što je opremila brodove sigurnosnim senzorima.“ (Austrija, vlasnik broda, na stalnom vezu u Funtani)

„Marina u kojoj se nautičari osjećaju kao kod kuće. Briga za plovila je posebna a mornari i šef marine su zaslužili svaku pohvalu“ (Njemačka, vlasnik broda)

„Veoma ljubazno i uslužno osoblje, uvijek paze treba li nam što“ (Belgija, vlasnik broda na stalnom vezu u marini Funtana)

„Super marina! Vrlo čisto. Odlično se brinu za brodove i njihovu sigurnost!„ (Nautičar iz Italije)

„Marinu toplo preporučujemo. Uslužni mornari, vrlo čiste i ugodne sanitarije. Cijena je također prihvatljiva.“ (Austrija)

„Savršeno govore talijanski (kao i engleski i njemački), brzo reagiraju na VHF poziv i mornar pomaže pri vezu. Uredna i čista kupaonica. Ljubazni i precizni!“ (Italija)

Njemačka: „Funtana je mala, lijepo uređena marina s ljubaznim osobljem. Od gazde do radnika. Sanitarije su toliko čiste da se stvarno može „jesti s poda“. Dizalica, servis, ima sve.“

Belgija: “U ovoj marini se osjećam kao kod kuće, posađena su stabla što jako volim. Personal je veoma prijateljski i uvijek na usluzi.”

Italija: “Prekrasna marina unutar zaštićene i vrlo mirne uvale. Čista je i uredna. Čak i u vrijeme turističke gužve, usluge i marina su savršeno funkcionalne. Čistačice su vrijedne i učinkovite. Osoblje marine, i mornari i osoblje recepcije uvijek su vrlo ljubazni i uslužni. Vrlo profesionalno i vrlo lijepo. Vrh!”

Pridružujem se mišljenju nautičara. Marina Funtana jedna je od hrvatskih marina i za moj trostruki užitak. Prvi je kada ulazim u tu lijepu marinu, drugi je – susret s ljudima iz marine i razgovor o nautici, novostima i planovima, a treći je užitak upravo ovaj kada se svega treba prisjetiti i o tome napisati članak za objavu.

Nataša Radin Trifunović , Dušan Orlović (desno) i Mladen Gerovac s priznanjem nautočara Marini Funtana
Nataša Radin Trifunović , Dušan Orlović (desno) i Mladen Gerovac s priznanjem nautočara Marini Funtana /Foto: Leon Tiska

Novo

OPATIJA: Glazbeni vremeplov kroz 20. stoljeće RetrOpatija, 27-29. 6. 2024.

Opatija je mjesto s najdužom turističkom tradicijom u Hrvatskoj....

NAJBOLJI IZBOR ZA VIKEND: Festival mlade janjetine i besplatni koncert Psihomodo Popa, Crna ovca, Baška na Krku, 17-19.5.2024.

Baška priprema jedinstveni maštoviti obiteljski vikend program. Od 17....

ZLATKO DALIĆ U ZLATNOJ MARINI FRAPA: Vrhunski izbornik u vrhunskoj marini

Marina Frapa je prema ocjenama nautičara u anketi Nautičke...

Jere Slavica, zamjenik Veljka Barbierija: “Razvijali smo ACI kao sustav u kojem bi nautičaru uz nautičke bile pružene i trgovačke i ugostiteljske usluge, tehnički...

- Znate, kad smo dogovorili ovaj razgovor za monografiju o stvaranju ACI-ja, nisam mogao zaspati cijelu noć – dočekao nas je poslovni savjetnik Jere...

Murva iz NP Krka natječe se za titulu Europsko stablo 2024 – GLASAJTE

Kao Hrvatsko stablo godine murva iz Nacionalnog parka Krka jedna je od petnaest finalista, najljepših i najznačajnijih stabala iz cijele Europe. Natjecanje za europsko...

Ljetni posao u NP Mljet: Traži se zapovjednik broda, 4 mornara, 3 čuvara prirode, turistički vodič, 4 trgovca…

Rok za prijavu: 21.2.2024. Poslodavac: Javna ustanova Nacionalni park Mljet, Pristanište 2, 20 226 Goveđari Mjesto rada: Mljet Posao: Sezonski, naknada za prijevoz u cijelosti, nije osiguran...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here