Aktualno

Belanova Regata života o Filipu Jurišiću na Olimpijadi – osvaja svijet

Neno Belan i njegova najnovija pjesma Regata života postaju...

VRSAR: Ribarska fešta, 26.7.2024.

U Vrsar su se vratile ribarske fešte koje se...

STARI GRAD NA HVARU: Ne propustite Dane u vali – veliki hrvatski Festival brodova, mora i mornara, 19-22. 9. 2024.

Ovogodišnji, peti zaredom Festival brodova, mora i mornara, pod...

Boot Düsseldorf, 21-29. siječnja 2023.

Boot Düsseldorf otvara vrata u subotu 21. siječnja i traje do nedjelje 29. siječnja. Radno vrijeme sajma je od 10 do 18 sati. Ulaznica stoji 19 eura. Ulaznica je ujedno i karta za besplatan javni prijevoz po gradu.

Vraćaju se svijetli dani optimizma. Onih lijepih vremena, prije nego što je kineski virus zatočio svijet. Kreće serija zimsko-proljetnih nautičkih sajmova kao nekad. Upravo zima je pravo vrijeme za to. Čežnja za suncem, morem, brodom i plovidbom sada je na vrhuncu. Treba prebroditi još ove zimske dane, onda je tu već proljeće s uskršnjim praznicima, i napokon ljeto. Počinje užitak planiranja putovanja, krstarenja, biranja ruta plovidbe, buđenje uspomena i traženje inspiracije. A možda i kupnje broda. Zato su tu nautički sajmovi.

Prvi je najveći kopneni nautički sajam na svijetu – Boot Dusseldorf 2023 od 21. do 29. siječnja. Slijedi zagrebački sajam nautike od 20. do 26. veljače. Potom je austrijski Tulln od 2. do 5. ožujka.

Za Dusseldorf lista izlagača već je uglavnom poznata. S oko 1600 izlagača iz 50 zemalja, očekuje se da će ove godine Boot Dusseldorf biti veći no ikad. Tu će se opet steći sve najnovije u nautici – od dasaka za jedrenje, supova, gumenjaka i barki do megajahti; od razne brodske, nautičke i sportske opreme do ponude marina, čartera i ronilačkih avantura.

Od naših sigurno će izlagat Perslea Yachts, marine Punat i Kornati, ACI

Poseban naglasak bit će po prvi put na plavom rastu – na alternativnim pogonima i inovativnom dizajnu modernih marina. na razvoj materijala koji se mogu reciklirati i na održivom turizmu. Od naših, sasvim je pouzdano da će vodeći hrvatski proizvođač motornih jahti, a ujedno i čarter agencija Pearlsea Yachts na sajmu prikazati jedan od niske svojih bisera najsuvremenijeg dizajna i tehnologije, koja se sastoji od modela Open, Coupe i Flybridge veličine između 31 i 56 stopa.

Svoje sudjelovanje su potvrdili i marine Frapa, Punat i Kornati te ACI.

Parkirališta oko sajma Boot Düssedorf
Parkirališta oko sajma Boot Düssedorf označena su slovom P i obojana plavom bojom

Malo će biti jedan dan da se sve to obiđe. Boot Düsseldorf otvara vrata u subotu 21. siječnja i traje do nedjelje 29. siječnja. Radno vrijeme sajma je od 10 do 18 sati. Ulaznica stoji 19 eura. Ulaznica je ujedno i karta za besplatan javni prijevoz po gradu. Ako dolazite avionom imate 10 minuta vožnje taksijem ili 20 minuta vožnje autobusom do Messe Center Boot Düsseldorf.

Iz uprave sajma poručuju da ne trebate strepiti od kineskog pandemijskog virusa Covid, koji još nije posustao.

“U izložbene hale ugradili smo 3000 HEPA filtera koji filtriraju 99,99 posto svih virusa iz zraka. Tako se zrak u zatvorenom stalno pročišćava” – izjavio je direktor sajma Petros Michelidakis.

Sve ostale ažurirane informacije potražite na: www.boat-duesseldorf.com

Novo

ŽENA NA BRODU: Od zlokobnice kojoj nije mjesto na brodu do gusarske kapetanice

Od davnina među pomorcima postoji vjerovanje da žena na...

Belanova Regata života o Filipu Jurišiću na Olimpijadi – osvaja svijet

Neno Belan i njegova najnovija pjesma Regata života postaju...

VRSAR: Ribarska fešta, 26.7.2024.

U Vrsar su se vratile ribarske fešte koje se...

BOOT DÜSSELDORF 2023 NAPOKON OTVARA VRATA: Rajnom već stižu velike jahte

Napokon ponovo Boot Düsseldorf! Opet u onom istom nekadašnjem pred-korona terminu od 21. do 29. siječnja 2023. Boot - najveći svjetski kopneni sajam brodova,...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here