Aktualno

NAJBOLJI IZBOR ZA VIKEND: Festival mlade janjetine i besplatni koncert Psihomodo Popa, Crna ovca, Baška na Krku, 17-19.5.2024.

Baška priprema jedinstveni maštoviti obiteljski vikend program. Od 17....

ZLATKO DALIĆ U ZLATNOJ MARINI FRAPA: Vrhunski izbornik u vrhunskoj marini

Marina Frapa je prema ocjenama nautičara u anketi Nautičke...

Hobotnica pod pekom u konobi Galinac u Brelima

Domaća hrana, autentični dalmatinski ugođaj i prekrasan pogled s terase na more i susjedne otoke – sve to ima konoba Galinac u Brelima.

Ono zbog čega mi ovdje obavezno dolazimo je peka. Priprema se po narudžbi za najmanje četiri osobe i treba se najaviti dan unaprijed, a u ponudi su janjetina i teletina iz Dalmatinske zagore, hobotnice i riblja peka. Krumpir za peku sami uzgajaju u Imotskom, jer kako kaže gazda Stipe Slišković „brdski krumpir ima poseban okus“. I zaista, tako je. A hobotnica pod pekom baš s tim brdskim krupirima, ta baš ima poseban okus.

– Tajna hobotnice ispod peke je u tome da hobotnica zna biti tvrda, a naša neće biti nikada. Pripremamo isključivo hobotnice uhvaćene od početka studenog do kraja siječnja, prije nego što se mrijeste. Kad prođe taj period, hobotnica postane žilava i više nije dobra. Tajna naše hobotnice ispod peke je i u tome da je najprije zapečemo na gradelama pa tek je onda stavljamo u tepsiju sa ostalim sastojcima – odaje Stipe svoje tajne. Osim hobotnice, u peku idu krumpir, rajčica, luk, češnjak, bijelo vino, maslinovo ulje, sol, papar i grančica ružmarina.

Pogledajte kako Stipe Slišković priprema hobotnicu pod pekom:

Kontakti za narudžbu peke u konobi Galinac u Brelima: + 385 98 910 54 66 ili e-mail: info@konoba-galinac.hr Za ekipu s broda konoba nudi i organizaciju prijevoza kombijem.

Novo

NAJBOLJI IZBOR ZA VIKEND: Festival mlade janjetine i besplatni koncert Psihomodo Popa, Crna ovca, Baška na Krku, 17-19.5.2024.

Baška priprema jedinstveni maštoviti obiteljski vikend program. Od 17....

ZLATKO DALIĆ U ZLATNOJ MARINI FRAPA: Vrhunski izbornik u vrhunskoj marini

Marina Frapa je prema ocjenama nautičara u anketi Nautičke...

MITAN MARINA Najkomforniji suhi vez na Jadranu: Brodovi zimuju u hali koja ima grijanje

Kada kažemo „suhi vez“, uglavnom mislimo na plovila smještene...

Raste nova zgrada restorana u Marini Punat

Nova zgrada restorana u Marini Punat nevjerojatno brzo raste, na očigled, iz dana u dan. Još je nešto nevjerojatno. Na metar od gabarita zgrade...

MARINA PUNAT: Gradi se novi Hram finih okusa

Prije par dana postavljeni su temelji novog restorana Marine Punat. Nova zgrada raste na očigled iz dana u dan a prvi gosti moći će...

Novi chef u restoranu Admiral u marini Novi

Restoran Admiral u marini Novi kreće u novu sezonu s novim chefom, Mirom Bionidćem, koji je kreirao novi meni u sklopu moderne mediteranske kuhinje....

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here