Aktualno

DALMATIA BOAT SHOW: Novi nautički sajam u Marini Baotić, 18. do 21. 4. 2024.

Od 18. do 21. 4. 2024. u Marini Baotić...

POZIV VINOLJUPCIMA Smotra istarskih vina u Gračišću, 1. 4. 2024.

Već 29 godina tradicionalno svakog Uskrsnog ponedjeljka u malom...

CROATIA NAUTIC SHOW, Marina Kaštela, 18-21. 4. 2024: 35 tvrtki predstavlja 80 brodova

U Marini Kaštela održava se od 18. do 21....

Nautička patrola ide dalje

Nastavit ćemo s anketiranjem nautičara novim online anketnim upitnicima na pet jezika. Posebno ćemo se baviti zaštitom okoline, zapošljavanjem u nautičkim i pomorskim zanimanjima, promicat ćemo hrvatsku malu brodogradnju...

Dragi nautičari, moreplovci, ljubitelji mora, vjetra, brodova, jedara – i motora. Dragi turistički djelatnici i ostali pregaoci kojima je Jadran na srcu, kojima su nautika i nautički turizam smisao života.

Nakon punih pet godina, ovoga ljeta prvi put našim morem neće zaploviti brod Nautičke patrole. Nećemo se družiti po marinama, sidrištima i uvalama, ali ćemo ipak zajedno ploviti. Upravo ovim portalom čiji je naziv isti kao i naša dosadašnja plovidbena akcija koja je sve vrijeme uspješno promicala naš nautički turizam. O tome svjedoče i brojna priznanja iz marina, a posebno iz Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice čiju smo podršku od prvoga dana uživali. I od strane oko 7.000 nautičara s kojima smo u proteklih pet godina razgovarali i koje smo anketirali. Čije su nam ocjene iz anketnih upitnika omogućile da nagrađujemo najbolje. Čije su opaske omogućile pojedinim marinama da saznaju što nautičari misle o njima i što bi valjalo unaprijediti. Da bismo na kraju sezone svestranom analizom podataka iz svih anketnih upitnika i na osnovu vlastitih zapažanja izradili smjernice sa ciljem da pomognu u pripremi još uspješnije nove nautičke sezone i pridonesu daljnjem unapređenju hrvatskog nautičkog turizma.

Sada smo odlučili unaprijediti projekt Nautičke patrole. Povećati njegove dosadašnje mogućnosti i uvesti nove. Učiniti ga još korisnijim i za nautičare, i za marine, za nautiku i nautički turizam u cjelini. Tako sada ovim portalom svi postajemo jedna velika posada Nautičke patrole. Koja plovi i ljeti, i zimi, i u predsezoni, i u posezoni. Sve to daje nove uvide u mogućnost trajanja nautičkog turizma i izvan sezone.

Nastavit ćemo i s anketiranjem nautičara novim online anketnim upitnicima na pet jezika kako bi došli do tih novih saznanja. Anketnim upitnicima koji će sada biti dostupni daleko većem broju nautičara od sedam tisuća kontakata, koliko smo ih dosad skupili osobno.

Sasvim novo je i to što će portal Nautička patrola posebno promicati sustavnu zaštitu mora i okoliša. Ocjenjivat ćemo marine prema kriterijima razrađenim do postizanja maksimalnog eko-sustava: do održivog poslovanja i kružnog gospodarenja. Prenosit ćemo najbolje primjere iz prakse marina i nautičkih tvrtki, te posebnim priznanjem nagraditi najbolje.

Portal Nautička patrola posredovat će u zapošljavanju u strukama vezanim za turizam, posebno u nautici, nautičkom turizmu i ugostiteljstvu, ali i za ostala pomorska zanimanja.

I nadalje ćemo posebno njegovati povezanost plave i zelene Hrvatske. Predstavljat ćemo ponudu OPG-a na području svake marine, zalagat ćemo se da organizirani posjeti proizvođačima izvorne zdrave hrane uđu u programe rada svake područne turističke zajednice.

I uz to, s daleko većim obuhvatom i svih ostalih nautičkih tema i interesa nautičara. Kao što su: novosti u čarteru, preporuke ruta i vodiči – kamo ići, gdje sjesti, što jesti, brodovi, oprema i servisi, sajmovi, regate, velike životne nautičke priče, nastavak serije Misteriji Jadrana, novi projekt Heroji mora … Pa do pravila života na brodu, brodskoj kuhinji, zabavi, ribolovu … Posebno ćemo se zalagati za praćenje i popularizaciju hrvatske male brodogradnje.

A sve počinje Brodskim dnevnikom koji dosad bio posvećen posadi i zbivanjima na brodu, a sada će govoriti o “novoj posadi” – o svemu što je aktualno i bitno za sve sudionike u nautici i nautičkom turizmu.

ANKETNE UPITNIKE NAUTIČKE PATROLE ZA 2022. GODINU MOŽETE ISPUNITI OVDJE:

(Linkove na ankete možete prenositi u drugim medijima, slati mailovima i dijeliti na društvenim mrežama)

Upitnik Nautičke patrole 2022. (hrvatski jezik): https://forms.gle/35jAXFh3hD1UyrQDA

Nautical Patrol Questionnaire 2022 (engleski jezik): https://forms.gle/oUqi4R9LkSstFfsD9

Die Nautische Patrouille 2022. Fragebogen (njemački jezik): https://forms.gle/CsyeSqUyMZQ2t4Nt7

Vprašalnik Navtične Patrulje 2022. (slovenski jezik): https://forms.gle/BjZ4athGQFETAyYe6

Pattuglia Nautica Questionario 2022. (talijanski jezik): https://forms.gle/vSx1Lqnz1NnE5y959

Novo

DALMATIA BOAT SHOW: Novi nautički sajam u Marini Baotić, 18. do 21. 4. 2024.

Od 18. do 21. 4. 2024. u Marini Baotić...

Ljudi koji su ACI marinama udahnuli dušu

Ovo su sjećanja i svjedočenja zaposlenika koji su od...

BORIS GAŠPERINI, direktor ACI marine Umag: Gost je – kralj!

Marina je sasvim promijenila Umag i odnos tamošnjih ljudi...

ACI MARINA JEZERA: Najzaslužniji čovjek što su Jezera dobila marinu je – Drago Pirija

Drago Pirija, najzaslužniji čovjek što su Jezera dobila marinu,...

Država je i dalje gluha i slijepa za potencijal hrvatske male brodogradnje

„Nakon svih uspona i dramatičnih padova hrvatska mala brodogradnja proteklih dvije-tri godine ponovno napreduje“ procjena je Borisa Vukušića, predsjednika Grupacije male brodogradnje pri HGK....

Zlatno sidro Nautičke patrole 2022: Način ocjenjivanja, popis marina i popis priznanja USKORO REZULTATI

Pri kraju smo sa analizom ocjena koje su nautičari dali svakoj od ukupno 60 hrvatskih marina u našoj on line anketi na pet jezika....

Nin je postao grad Feničanske rute

Gradu Ninu odobreno je članstvo u međunarodnoj organizaciji Feničanska ruta, na jučerašnjoj sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice. Republika Hrvatska postala je punopravnom članicom...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here