Aktualno

Poštanska marka s pulskom Arenom naljepša na Mediteranu

U konkurenciji poštanskih maraka s motivom antičkih gradova Mediterana,...

2,9 milijuna kuna za stipendiranje učenika i studenata pomorskog smjera

- Vlada želi poticati upise u srednje škole i...

BIOGRAD-ZADAR 17. i 18. PROSINCA: Božićna regata s darovima za djecu i mlade

Jedriličarski klub Uskok Zadar i Yacht club Biograd organiziraju...

Nautička patrola ide dalje

Nastavit ćemo s anketiranjem nautičara novim online anketnim upitnicima na pet jezika. Posebno ćemo se baviti zaštitom okoline, zapošljavanjem u nautičkim i pomorskim zanimanjima, promicat ćemo hrvatsku malu brodogradnju...

Dragi nautičari, moreplovci, ljubitelji mora, vjetra, brodova, jedara – i motora. Dragi turistički djelatnici i ostali pregaoci kojima je Jadran na srcu, kojima su nautika i nautički turizam smisao života.

Nakon punih pet godina, ovoga ljeta prvi put našim morem neće zaploviti brod Nautičke patrole. Nećemo se družiti po marinama, sidrištima i uvalama, ali ćemo ipak zajedno ploviti. Upravo ovim portalom čiji je naziv isti kao i naša dosadašnja plovidbena akcija koja je sve vrijeme uspješno promicala naš nautički turizam. O tome svjedoče i brojna priznanja iz marina, a posebno iz Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice čiju smo podršku od prvoga dana uživali. I od strane oko 7.000 nautičara s kojima smo u proteklih pet godina razgovarali i koje smo anketirali. Čije su nam ocjene iz anketnih upitnika omogućile da nagrađujemo najbolje. Čije su opaske omogućile pojedinim marinama da saznaju što nautičari misle o njima i što bi valjalo unaprijediti. Da bismo na kraju sezone svestranom analizom podataka iz svih anketnih upitnika i na osnovu vlastitih zapažanja izradili smjernice sa ciljem da pomognu u pripremi još uspješnije nove nautičke sezone i pridonesu daljnjem unapređenju hrvatskog nautičkog turizma.

Sada smo odlučili unaprijediti projekt Nautičke patrole. Povećati njegove dosadašnje mogućnosti i uvesti nove. Učiniti ga još korisnijim i za nautičare, i za marine, za nautiku i nautički turizam u cjelini. Tako sada ovim portalom svi postajemo jedna velika posada Nautičke patrole. Koja plovi i ljeti, i zimi, i u predsezoni, i u posezoni. Sve to daje nove uvide u mogućnost trajanja nautičkog turizma i izvan sezone.

Nastavit ćemo i s anketiranjem nautičara novim online anketnim upitnicima na pet jezika kako bi došli do tih novih saznanja. Anketnim upitnicima koji će sada biti dostupni daleko većem broju nautičara od sedam tisuća kontakata, koliko smo ih dosad skupili osobno.

Sasvim novo je i to što će portal Nautička patrola posebno promicati sustavnu zaštitu mora i okoliša. Ocjenjivat ćemo marine prema kriterijima razrađenim do postizanja maksimalnog eko-sustava: do održivog poslovanja i kružnog gospodarenja. Prenosit ćemo najbolje primjere iz prakse marina i nautičkih tvrtki, te posebnim priznanjem nagraditi najbolje.

Portal Nautička patrola posredovat će u zapošljavanju u strukama vezanim za turizam, posebno u nautici, nautičkom turizmu i ugostiteljstvu, ali i za ostala pomorska zanimanja.

I nadalje ćemo posebno njegovati povezanost plave i zelene Hrvatske. Predstavljat ćemo ponudu OPG-a na području svake marine, zalagat ćemo se da organizirani posjeti proizvođačima izvorne zdrave hrane uđu u programe rada svake područne turističke zajednice.

I uz to, s daleko većim obuhvatom i svih ostalih nautičkih tema i interesa nautičara. Kao što su: novosti u čarteru, preporuke ruta i vodiči – kamo ići, gdje sjesti, što jesti, brodovi, oprema i servisi, sajmovi, regate, velike životne nautičke priče, nastavak serije Misteriji Jadrana, novi projekt Heroji mora … Pa do pravila života na brodu, brodskoj kuhinji, zabavi, ribolovu … Posebno ćemo se zalagati za praćenje i popularizaciju hrvatske male brodogradnje.

A sve počinje Brodskim dnevnikom koji dosad bio posvećen posadi i zbivanjima na brodu, a sada će govoriti o “novoj posadi” – o svemu što je aktualno i bitno za sve sudionike u nautici i nautičkom turizmu.

ANKETNE UPITNIKE NAUTIČKE PATROLE ZA 2022. GODINU MOŽETE ISPUNITI OVDJE:

(Linkove na ankete možete prenositi u drugim medijima, slati mailovima i dijeliti na društvenim mrežama)

Upitnik Nautičke patrole 2022. (hrvatski jezik): https://forms.gle/35jAXFh3hD1UyrQDA

Nautical Patrol Questionnaire 2022 (engleski jezik): https://forms.gle/oUqi4R9LkSstFfsD9

Die Nautische Patrouille 2022. Fragebogen (njemački jezik): https://forms.gle/CsyeSqUyMZQ2t4Nt7

Vprašalnik Navtične Patrulje 2022. (slovenski jezik): https://forms.gle/BjZ4athGQFETAyYe6

Pattuglia Nautica Questionario 2022. (talijanski jezik): https://forms.gle/vSx1Lqnz1NnE5y959

Novo

Poštanska marka s pulskom Arenom naljepša na Mediteranu

U konkurenciji poštanskih maraka s motivom antičkih gradova Mediterana,...

2,9 milijuna kuna za stipendiranje učenika i studenata pomorskog smjera

- Vlada želi poticati upise u srednje škole i...

BIOGRAD-ZADAR 17. i 18. PROSINCA: Božićna regata s darovima za djecu i mlade

Jedriličarski klub Uskok Zadar i Yacht club Biograd organiziraju...

ADVENT 2022 ROVINJ: Istarska vina, riblji roštilj, Opća opasnost i Tony Cetinski

Rovinj nudi četiri atraktivna adventska vikenda, a kod crkve...

“Croatia, Full of Islands to Discover” kampanja za nautičku posezonu

"Croatia, Full of Islands to Discover" moto je promotivne kampanje nautičkog turizma koja će se provoditi do kraja prosinca 2022. na tržištima na tržištima Njemačke, Poljske, Češke, Nizozemske, Italije, Francuske, Velike...

Prava istina o Nautičkoj patroli

Uz brojnu podršku mojoj Nautičkoj patroli na Facebooku Patrole i na moj osobni Facebook pristigla su i dva neugodna komentara koji traže odgovor, pa...

Ove godine nema broda Nautičke patrole! Ispunjavajte online upitnike

Moram odgovoriti na upite iz marina koji mi stižu ovih dana: "Kada dolazi brod Nautičke patrole?" Odgovor je – ne dolazimo, jer odustajanjem Jutarnjeg...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here