Aktualno

BOOT 2025: Svjetske premijere i događanja u Düsseldorfu

U subotu 18. siječnja počeo je najveći kopneni nautički...

Tradicionalna Lignjada u Baškoj s malom školom lignjolova za djecu

Tradicionalna Lignjada - 18. Kup sv. Mikule održana je...

OPATIJA BAJNA: Detaljan program Adventa 2024. i dočeka Nove 2025. godine

Dani božićno-novogodišnjeg slavlja u Opatiji već su počeli -...

Nautički sajam Boot Tulln u Austriji, 2 – 5. ožujka 2023.

Sajam otvara vrata u četvrtak 2. ožujka i traje do nedjelje 5. ožujka. Radno vrijeme sajma je od 10 do 18 sati.

Austrija nema mora, ali ima mnoštvo moreplovaca od kojih su gotovo svi poklonici našeg Jadrana. I kao vlasnici brodova na vezu u našim marinama, i kao najvjerniji korisnici naše čarter flote. Zato mnogi izlagači iz Hrvatske smatraju Boot Tulln sajmom na kojem se obavezno moraju predstaviti.

Sjećam se vrhunca Tullna iz doba prije kineskog virusa kada je se hrvatskom štandu nije moglo prići od gužve. I oduševljene izjave tadašnje izjave šefice recepcije ACI marine Vodice Slavice Skočić: “Odjednom kao da mi se pun autobus gostiju iskrcao pred štandom!”

Sajam je inače poznat po tome što je pregledno podijeljen u šest dijelova: jedrenje, motorni čamci, ronjenje, veslanje, nautički turizam, oprema za nautičke i vodene sportove. Ovogodišnji Tulln također je u trendu suvremenih zbivanja, pa će biti izložena i brojna “zelena” plovila na električni pogon.

Sajam otvara vrata u četvrtak 2. ožujka i traje do nedjelje 5. ožujka. Radno vrijeme sajma je od 10 do 18 sati.

Boot Tulln 2017: Hrvatski štand i Slavica Skočić pod opsadom posjetitelja
Boot Tulln 2017: Hrvatski štand i Slavica Skočić pod opsadom posjetitelja / Foto: Mladen Gerovac

Novo

BOOT 2025: Svjetske premijere i događanja u Düsseldorfu

U subotu 18. siječnja počeo je najveći kopneni nautički...

Cipal na moj način: u pećnici, na gradele, lešo …

Dok sam imao brodicu u Osoru, puno sam ribe...

Arancino sa raštikom, kozicama i sirom

Arancino je jednostavno jelo od riže, poznato kao specijalitet...

BOŽIĆNI RUČAK: Recepti morske spize skiperice Alenke Alujević s lignjama, kozicama, bijelom ribom…

Kada smo na portalu Nautička patrola ljetos predstavili Alenku...

Arancino sa raštikom, kozicama i sirom

Arancino je jednostavno jelo od riže, poznato kao specijalitet Sicilije, mada i Rimljani imaju svoju inačicu pod nazivom suppli, a smatra se da je...

ADVENT U KRKU: Besplatni koncerti Gorana Karana, Kedže, Mie Dimšić, klapa Šufit i Sebeniko …

I inače posjet Krku je izniman doživljaj, ali ovo što vas čeka ovih adventskih dana uoči Božića i Nove godine prava je magija. Turistička...

ACI – ADRIATIC NAUTICAL ACADEMY: Vrhunska škola mora Veljka Barbierija i Cina Riccija

Evo kako je nastala, funkcionirala i rasla Jadranska nautička akademija - Adriatic nautical academy – skraćeno ANA i kako je maksi-krstaš ACI No. 1...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here