Aktualno

Startala deseta Regata 1000 otoka

U Rijeci je danas deseti put za redom startala...

POZIV NAUTIČARIMA: Glasajte za NAJBOLJE HRVATSKE MARINE 2023 na portalu nauticka-patrola.hr

Dragi naši gosti nautičari. Podsjećamo da je prvog dana...

KRALJEVICA: Lov na tunu TIRA TIRA, 12. 8.

Simulacija tradicionalnog tunolova održava se u Bakarcu kod Kraljevice...

NAŠA PREPORUKA: Nova plovila na 24. Biograd Boat Showu

Izbor je velik, veći nego ikad. Za sve ukuse, želje i potrebe. Na popisu je čak 40 novih barki, brodica, jahti i brodova. Pravi užitak za ljubitelje mora, brodova i plovidbe. Posebno preporučamo pogledati hrvatski novitet Pičuljan Squama 21 Open, francuski katamaran Excess 11 i njemački motornjak Fjord 41XL

Evo i pregleda novih brodova na ovogodišnjem Biograd Boat Showu, koji se održava u Marini Kornati od 26. do 30. listopada:

Hrvatske i svjetske premijere jedrilica, motornjaka i gumenjaka

Među jedrilicama svjetske premijere imaju Elanov Impression 43, a hrvatske premijere Hallberg-Rassy 57, Solaris 50, Hanse 460, Oceanis 34.1, kao i katamarani na jedra Excess 11 i Bali 4.4 … Od motornih katamarana prvi put u Hrvatskoj bit će prikazan Fountaine Pajot MY4.S.

Tesoro T40
Tesoro T40 /Foto www.vanguard yachts

Što se tiče ostalih motornjaka organizatori najavljuju da će tu biti prvi puta: Fjord 41XL, tri Invictusa – Capoforte Fx190, Invictus 370 GT i Invictus Capoforte sx200, Quicksilver 475 aXess, Lobster 35, Jeanneau DB 43, skandinavac Saxdor 320 GTC, Tesoro T40, day-cruiser Ryck 280, Karnic SL800, Axopar 25 Cross-Bow, Bavaria Vida 33HT, prvi Bavarijin day-cruser s vanbrodskim motorom u dvije verzije – Bavaria Open i Bavaria HT s tvrdim krovom.

Bavaria SR36HT, interijer
Bavaria SR36HT, interijer / Foto: Bavariayachts.com

Tu je i Targa 27.2 TF AD, koja se predstavlja kao mogući big game fisher boat, te Bavaria SR36HT, koja je nominirana za europski brod godine 2023. pa je, u skladu s propozicijama, upravo na paralelnom testiranju.
Hrvatsku premijeru imaju i motorne jahti Absolute Navetta 58 i Navetta 68, te FIM Regina 340. Od gumenjaka svjetsku premijeru ima SuperRib 30 i to u verzijama Open i Cabin. Bit će ga vrijedno ne samo pogledati već i isprobati s motorom snage 425 konja. Prvi put u Hrvatskoj je i gumenjak Zodiac Medline 7.5. Dok se SuperRib 30 predstavlja kao tender luksuznim jahtama, karizmatični Zodiac je namijenjen brzim i sadržajnim dnevnim izletima.

Jeanneau DB 43.
Jeanneau DB 43. / Foto: Jennaeau.com

NAŠA PREPORUKA:

Posebno preporučujemo da se pogleda novi brod iz poznatog Pičuljan škvera s Raba. Radi se o day-cruiseru Pičuljan Squama 21 Open. To je novitet ne samo škvera, već i hrvatske brodogradnje. Squama 21 Open ima sve karakteristike dosadašnjih Pičuljanovih uspješnica: dizajn, performanse, komfor.

Pičuljan Squama 21 Open
Pičuljan Squama 21 open /Foto: www.piculjan-pronautic.com

Vrijedan je pažnje i katamaran Excess 11. Zanimljiv je za sve one koji vole dvotrupce zbog udobnost, prostora i sigurnijeg tla pod jedrima. Excess 11 najmanji je brod serijske proizvodnje u svijetu katamarana, ali je zadržao sve karakteristike svoje veće braće. K tome, ima još jednu veliku prednost: rođen je za naše skučene marine.

Katamaran Excess 11
Excess 11 /Foto: Euromarine.com.hr

Valja pogledati i Fjord 41XL, ako zbog ničeg drugog a onu zbog zanimljivog koncepta modularne palube i fascinantne ponude čak 90 mogućih kombinacija dizajna i prilagodbe vlastitim željama …

Fjord Yachts XL
Fjord Yachts XL Foto: Fjordyachts.de

Izbor je velik, veći nego ikad. Za sve ukuse, želje i potrebe. Na popisu je čak 40 novih barki, brodica, jahti i brodova. Pravi užitak za ljubitelje mora, brodova i plovidbe.

Novo

Startala deseta Regata 1000 otoka

U Rijeci je danas deseti put za redom startala...

Dinastija Pičuljan i njihova fascinantna flota brodova

U hrvatskom nautičkom i ribolovnom svijetu brodice Pičuljan iz...

Kako je istarska pasara izrasla u prekrasnu Leidi

Leidi. Savršeno pristalo ime liniji prelijepih brodica pulskog brodograditelja...

Arba Nautika i njena flota brodica nije počela na Rabu, već na zagrebačkom asfaltu

Najprije je Boško Popara sagradio brod za sebe da...

Zagrebački sajam nautike 2023: Što se može vidjeti i kupiti za ovu sezonu

Već u 10 sati svuda oko sajma nigdje parkirnog mjesta. Pred blagajnom na ulaznice čeka se u redu dugom stotinjak metara. Kolone posjetitelja brzaju...

MARINA KORNATI I ILIRIJA D.D. Predstavljanje marine s dušom i Biograd Boat Showa na Bootu

Marina Kornati iz Biograda na Moru nastupa na nautičkom sajmu Boot u Düsseldorfu na štandu HTZ-a. Zapravo, ovdje se predstavlja cjelovita turistička ponuda Ilirije...

Euromarine i Jeanneau u Dusseldorfu: Novi modeli i povoljne sajamske cijene

Euromarine, generalni zastupnik Jeanneaua za Hrvatsku je s Jeanneauom strateški rasporedio najnovija plovila u nekoliko hala nautičkog sajma u Dusseldorfu. Motorna plovila su predstavljena...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here