Aktualno

Poštanska marka s pulskom Arenom naljepša na Mediteranu

U konkurenciji poštanskih maraka s motivom antičkih gradova Mediterana,...

2,9 milijuna kuna za stipendiranje učenika i studenata pomorskog smjera

- Vlada želi poticati upise u srednje škole i...

BIOGRAD-ZADAR 17. i 18. PROSINCA: Božićna regata s darovima za djecu i mlade

Jedriličarski klub Uskok Zadar i Yacht club Biograd organiziraju...

NAŠA PREPORUKA: Nova plovila na 24. Biograd Boat Showu

Izbor je velik, veći nego ikad. Za sve ukuse, želje i potrebe. Na popisu je čak 40 novih barki, brodica, jahti i brodova. Pravi užitak za ljubitelje mora, brodova i plovidbe. Posebno preporučamo pogledati hrvatski novitet Pičuljan Squama 21 Open, francuski katamaran Excess 11 i njemački motornjak Fjord 41XL

Evo i pregleda novih brodova na ovogodišnjem Biograd Boat Showu, koji se održava u Marini Kornati od 26. do 30. listopada:

Hrvatske i svjetske premijere jedrilica, motornjaka i gumenjaka

Među jedrilicama svjetske premijere imaju Elanov Impression 43, a hrvatske premijere Hallberg-Rassy 57, Solaris 50, Hanse 460, Oceanis 34.1, kao i katamarani na jedra Excess 11 i Bali 4.4 … Od motornih katamarana prvi put u Hrvatskoj bit će prikazan Fountaine Pajot MY4.S.

Tesoro T40
Tesoro T40 /Foto www.vanguard yachts

Što se tiče ostalih motornjaka organizatori najavljuju da će tu biti prvi puta: Fjord 41XL, tri Invictusa – Capoforte Fx190, Invictus 370 GT i Invictus Capoforte sx200, Quicksilver 475 aXess, Lobster 35, Jeanneau DB 43, skandinavac Saxdor 320 GTC, Tesoro T40, day-cruiser Ryck 280, Karnic SL800, Axopar 25 Cross-Bow, Bavaria Vida 33HT, prvi Bavarijin day-cruser s vanbrodskim motorom u dvije verzije – Bavaria Open i Bavaria HT s tvrdim krovom.

Bavaria SR36HT, interijer
Bavaria SR36HT, interijer / Foto: Bavariayachts.com

Tu je i Targa 27.2 TF AD, koja se predstavlja kao mogući big game fisher boat, te Bavaria SR36HT, koja je nominirana za europski brod godine 2023. pa je, u skladu s propozicijama, upravo na paralelnom testiranju.
Hrvatsku premijeru imaju i motorne jahti Absolute Navetta 58 i Navetta 68, te FIM Regina 340. Od gumenjaka svjetsku premijeru ima SuperRib 30 i to u verzijama Open i Cabin. Bit će ga vrijedno ne samo pogledati već i isprobati s motorom snage 425 konja. Prvi put u Hrvatskoj je i gumenjak Zodiac Medline 7.5. Dok se SuperRib 30 predstavlja kao tender luksuznim jahtama, karizmatični Zodiac je namijenjen brzim i sadržajnim dnevnim izletima.

Jeanneau DB 43.
Jeanneau DB 43. / Foto: Jennaeau.com

NAŠA PREPORUKA:

Posebno preporučujemo da se pogleda novi brod iz poznatog Pičuljan škvera s Raba. Radi se o day-cruiseru Pičuljan Squama 21 Open. To je novitet ne samo škvera, već i hrvatske brodogradnje. Squama 21 Open ima sve karakteristike dosadašnjih Pičuljanovih uspješnica: dizajn, performanse, komfor.

Pičuljan Squama 21 Open
Pičuljan Squama 21 open /Foto: www.piculjan-pronautic.com

Vrijedan je pažnje i katamaran Excess 11. Zanimljiv je za sve one koji vole dvotrupce zbog udobnost, prostora i sigurnijeg tla pod jedrima. Excess 11 najmanji je brod serijske proizvodnje u svijetu katamarana, ali je zadržao sve karakteristike svoje veće braće. K tome, ima još jednu veliku prednost: rođen je za naše skučene marine.

Katamaran Excess 11
Excess 11 /Foto: Euromarine.com.hr

Valja pogledati i Fjord 41XL, ako zbog ničeg drugog a onu zbog zanimljivog koncepta modularne palube i fascinantne ponude čak 90 mogućih kombinacija dizajna i prilagodbe vlastitim željama …

Fjord Yachts XL
Fjord Yachts XL Foto: Fjordyachts.de

Izbor je velik, veći nego ikad. Za sve ukuse, želje i potrebe. Na popisu je čak 40 novih barki, brodica, jahti i brodova. Pravi užitak za ljubitelje mora, brodova i plovidbe.

Novo

Poštanska marka s pulskom Arenom naljepša na Mediteranu

U konkurenciji poštanskih maraka s motivom antičkih gradova Mediterana,...

2,9 milijuna kuna za stipendiranje učenika i studenata pomorskog smjera

- Vlada želi poticati upise u srednje škole i...

BIOGRAD-ZADAR 17. i 18. PROSINCA: Božićna regata s darovima za djecu i mlade

Jedriličarski klub Uskok Zadar i Yacht club Biograd organiziraju...

ADVENT 2022 ROVINJ: Istarska vina, riblji roštilj, Opća opasnost i Tony Cetinski

Rovinj nudi četiri atraktivna adventska vikenda, a kod crkve...

Nautička čarolija zvana Biograd Boat Show (FOTOGALERIJA)

Nedjelja, sunčana, prekrasna, lagani maestral. Posljednji je dan Biograd Boat Showa. Prometni krkljanac, nigdje parkinga. Ovaj gradić s pet i pol tisuća stanovnika svake...

Sjednica Grupacije male brodogradnje na sajmu Biograd Boat Show 2022

Sutra, u petak 28.10. 2022. s početkom u 10 sati na biogradskom nautičkom sajmu u kongresnoj dvorani održat će se sjednica Grupacije male brodogradnje...

Biograd Boat Show 2022: Donosimo popis izlagača, katalog, program događanja i novi plan sajma

Otvorenje Biograd Boat Show sajma je u srijedu 26. listopada 2022. Sajam ima novi plan koji donosimo u prilogu ovog teksta, kao i katalog...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here