Aktualno

Belanova Regata života o Filipu Jurišiću na Olimpijadi – osvaja svijet

Neno Belan i njegova najnovija pjesma Regata života postaju...

VRSAR: Ribarska fešta, 26.7.2024.

U Vrsar su se vratile ribarske fešte koje se...

STARI GRAD NA HVARU: Ne propustite Dane u vali – veliki hrvatski Festival brodova, mora i mornara, 19-22. 9. 2024.

Ovogodišnji, peti zaredom Festival brodova, mora i mornara, pod...

Zagrebački sajam nautike: Kompletan program događanja od 14 – 18. 2. 2024.

Prvi put dosad na jednom dosadašnjem nautičkom sajmu uopće nastupa kompletna Pičuljan grupa. Poznati hrvatski brend plovila Arba ove godine dolazi s potpuno opremljenom Arbom 500 s Yamahom od 20 konja, predstavlja prvu Arbu 555 Open kompletno bež boje te Arbu 555 Open opremljenu najsuvremenijom opremom za ribolov

Najveći i najpopularniji hrvatski boat show, trideset i prvi Zagrebački sajam nautike ove godine otvara vrata u srijedu 14. 2. i traje do nedjelje 18.2. Sajam je za posjetitelje otvoren od 10 do 19 sati, a zadnjega dana, u nedjelju – od 10 do 18 sati. Dnevna ulaznica na sajam košta 5 eura, a za sve dane sajma iznosu 12 eura. Evo i popusta: učenici, studenti i penzioneri, plaćaju dnevnu ulaznicu – 3 eura. Ako ne želite čekate u uobičajeno dugačkom redu pred blagajnom na glavnom ulazu u sajam, ulaznice možete osigurajte i kupovinom na web portalu Ulaznice.hr.

Svih tih pet dana sajma ispunjeno je kao i dosad aktualnim, zanimljivim osobnim i poslovnim sadržajima za sve generacije, za sve potrebe i sve ukuse. U ovih tridesetak godina ovaj zagrebački sajam po svemu je postao svojevrsni „hrvatski Dusseldorf“, te ga ne propuštaju izlagači koji imalo drže do svoje domaće i međunarodne nautičke reputacije. Evo pregleda što vas očekuje na ovogodišnjoj zagrebačkoj Nautici.

Pičuljan grupa i ekskluzivna Squama 21 Sundeck Black edition

Prvi put dosad na jednom dosadašnjem nautičkom sajmu uopće nastupa kompletna Pičuljan grupa. Nadaleko poznati brodograditelji s Raba, izlažu svoju bogatu i svestranu dugu nautičku povijesti i aktualnu sadašnjost. Na ovogodišnjem sajmu u Zagrebu nastupaju svi zajedno kao Pičuljan grupa, koja se sastoji od Brodogradnje Pičuljan, Pičuljan Pro-Nautic, Pičuljan servis centar, te International Paint Rota, predstavnik vodećeg svjetskog brenda boja i zaštitnih premaza za jahte i brodice. Na Pičuljanovom štandu čeka vas golemi video zid na kojem će se reproducirati video s djelatnostima Pičuljan grupe: od servisiranja plovila, marine, distribucije boja i lakova, restauracije, proizvodnje klasičnih Pičuljan plovila do gradnje najnovije Squame 21. Bit će tu i ekskluzivni gliser Squama 21 Sundeck Black edition.

Arba 500 bež i Arba 555 za ribolov

Poznati hrvatski brend plovila Arba ove godine dolazi s potpuno opremljenom Arbom 500 s Yamahom od 20 konja, predstavlja prvu Arbu 555 Open kompletno bež boje te Arbu 555 Open opremljenu najsuvremenijom opremom za ribolov. Od domaćih, bit će tu i najnovija ljepotica Leidi Marsela Brkića, kao i ostali domaći graditelji motornih plovila i gumenjaka.

Jedan od najvećih štandova zauzima hrvatski ekskluzivni zastupnik Jeanneaua – Euromarine. U cijeloj gami ovih motornih ljepotana ističemo Jeanneau Cap Camarat 6.5WA. Kao što stoji u njegovoj „osobnoj iskaznici“ ovaj brod savršeno spaja stil i učinkovitost, udobnost i prostranost. Pa je idealan za naše hrvatske prilike kraćih obiteljskih krstarenja između obale i otoka. Taj je brod osvojio već mnoge ljubitelje mora elegantnim dizajnom i odličnim maritimnim karakteristikama a poznato je da su među njima i naš trofejni izbornik Zlatko Dalić i njegova supruga Davorka.

Škola umijeća surfanja na surfanja na e-foil dasci

Ovogodišnji sajam je i prigoda za stjecanje novih saznanja i poslovnih savjeta. Već par godina apsolutni je hit ljubitelja adrenalina električna hydrofoil surf daska. Na sajmu će se u paviljonu 9 održavati virtualna škola surfanja na e-foil dasci.

Prolaz između paviljona 10A – 11A s pozornicom bit će i ove godine prizorište mnogih događanja. U srijedu 14.2. ovdje će u 11 sati održati svečano otvorenje sajma. U četvrtak 15.2. od 11 do 14 sati održava se konferencija: „Edukacija skipera i sigurnost plovidbe na Jadranu“. Uvodno će o tome govoriti državni tajnik Ministarstva mora Josip Bilaver, a panelisti su direktor sektora sigurnosti plovidbe Plovputa mr. sc. Ivan Karin, Premium Yacht Insurance ing. Đek Šurija, te direktor Brodskog upravljanja dr. sc. Ratko Božić. A poslije podne, između 17 i 19 sati će skijaš Ivica Kostelić nakon svojih avantura s gumenjakom govoriti i o svojim jedriličarskim iskustvima.

She§Sea – žene u nautičkoj industriji

U petak 16.2. od 15 do 16 sati na istom mjestu tema je „Mladi u nautičkoj industriji“, a u subotu od 15 do 16 sati „Žene u nautičkoj industriji – tema pod nazivom „She§Sea“. Sudionici: direktorica agencije za jahte – Maja Ban, MYS Yachting, direktorica nautičkog medija – Jelena Cvitanić Herak, Burza Nautike, predstavnica udruženja u nautičkoj industriji – Ina Vojvodić, Crosca, skiperica – Matea Kobešćak, Vodan Yachting, hostesa – Ana Kakić, Charter djelatnost. Edukatorica iz područja nautike – Selma Čmelik, Zona Plus. Moderator: Katarina Barić, Adria Libar.Organizator: Adria Libar, Maritime & Yacht Training Centre.

Što se biznisa tiče tema AquaSuperPark – B2B radionice je: “Kako pokrenuti uspješan rent ljetni biznis sa supom, kajakom ili aqua-parkom”.

Zadnjega dana sajma u nedjelju 18.2. na pozornici između paviljona 10A – 11A održat će se javno izvlačenje dobitnika nagradne igre sajma: tjedan dana čartera s Bavariom S30, vanbrodski motor Honda i još 14 vrijednih nagrada.

Zagrebački sajam nautike 2024 - plan paviljona
Zagrebački sajam nautike 2024 – plan paviljona

RASPORED DOGAĐANJA:

SVAKOG DANA

od 10:00 do 19:00 sati, nedjelja do 18:00 satiPAVILJON 9 – Surfmanija

Zagrebački Surf Shop – E-Foil: Surfanje na električnoj hydrofoil surf dasci, virtualna škola surfanja na e-foil daskama
AquaSuperPark – B2B radionice: Kako pokrenuti uspješan ljetni biznis, kako ući u sup, kajak ili aquapark renta biznis?

PAVILJON 7/ ŠTAND 8, 9,11, 25, 26.                           

  • Navitech d.o.o. Novi Vinodolski: izlažu ZAR  65
  • Nautička milja d.o.o. Kaštela: izlaže FORTIS 590 C
  • Antares centar Zagreb: izlaže Salpa SOLEIL 20
  • Endem Boats Jelsa: izlaže FANALE MARINE gumenjak ALTORE 900 CABIN

ČETVRTAK

15.2.2024.

Prolaz između paviljona 10A – 11A – pozornica

11.00 – 14.00 sati
KONFERENCIJA: “EDUKACIJA SKIPERA I SIGURNOST PLOVIDBE NA JADRANU”
Uvodna riječ: državnog tajnika Ministarstva mora Josipa Bilavera
Panelisti: direktor sektora sigurnosti plovidbe Plovputa mr. sc. Ivan Karin, Premium Yacht Insurance i ing. Đek Šurija, direktor Brodskog upravljanja dr. sc. Ratko Božić
Organizator: Otvoreno more – Hanza Media

17.00 – 18.15 sati     
GOSTOVANJE: IVICA KOSTELIĆ, najbolji hrvatski skijaš svih vremena i vrhunski jedriličar
Projekcija: film „Transat“, autorski dokumentarni film s transatlantske regate „Jacques Vabre“
Organizator: Garmin Hrvatska d.o.o.

PETAK

16.2.2024.

Prolaz između paviljona 10A – 11A – pozornica

12.00 – 14.00 sati           
EVENT: “MOGUĆNOSTI ZA MLADE U NAUTIČKOJ INDUSTRIJI”
prezentacija i networking
Organizator: Misli More d.o.o.
 
15.00 – 16.00 sati           
PANEL: ŽENE U NAUTIČKOJ INDUSTRIJI – “SHE & SEA”
Sudionici: direktorica agencije za jahte – Maja Ban, MYS Yachting, direktorica nautičkog medija – Jelena Cvitanić Herak, Burza Nautike, predstavnica udruženja u nautičkoj industriji – Ina Vojvodić, Crosca, skiperica – Matea Kobešćak, Vodan Yachting, hostesa – Ana Kakić, Charter djelatnost.
Edukatorica iz područja nautike – Selma Čmelik, Zona Plus
Moderator: Katarina Barić, Adria Libar
Organizator: Adria Libar, Maritime & Yacht Training Centre

SUBOTA

17.2.2024.

PAVILJON 10A -11A/ŠTAND br.2

UDRUGA LAĐARA NERETVE- MARATON LAĐA

12:00 sati               
Predstavljanje monografije “25 godina maratona lađa“
dr.sc. Branko Belamarić, prof. dr.sc. Zoran Curić, prof. dr.sc. Nenad Bobanac, Damir Fabijanić, dipl. ing., te ostali autori monografije
 
14:00 sati                 
Predstavljanje monografije “25 godina maratona lađa“
Budućnost maratona – Nove lađe

Predstavljanje lađarskih udruga
Sudjeluju lađarske udruge iz Zagreba, Siska, Bjelovara, Vinkovaca, Sombora, Đakova, Rijeke i Slavonskog Broda

Lađarice i lađari promoviraju turističku ponudu gastro vina

Novo

ŽENA NA BRODU: Od zlokobnice kojoj nije mjesto na brodu do gusarske kapetanice

Od davnina među pomorcima postoji vjerovanje da žena na...

Belanova Regata života o Filipu Jurišiću na Olimpijadi – osvaja svijet

Neno Belan i njegova najnovija pjesma Regata života postaju...

VRSAR: Ribarska fešta, 26.7.2024.

U Vrsar su se vratile ribarske fešte koje se...

ZAGREBAČKI SAJAM NAUTIKE 2024: Što vidjeti, što kupiti i koliko što košta (FOTOGALERIJA)

Ni ovaj Zagrebački sajam nautike, koji je upravo u tijeku, sasvim sigurno nije iznevjerio ljubitelje mora i nautike, a neće iznevjeriti ni one koji...

Dinastija Pičuljan i njihova fascinantna flota brodova

U hrvatskom nautičkom i ribolovnom svijetu brodice Pičuljan iz Barbata na otoku Rabu postale su sinonim za sintagmu – „moj brod“. Fascinacija ide dotle...

Kako je istarska pasara izrasla u prekrasnu Leidi

Leidi. Savršeno pristalo ime liniji prelijepih brodica pulskog brodograditelja Marsela Brkića. Naziv je izveden iz engleske riječi lady, što znači – dama. Poznato je...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here