Aktualno

OPATIJA: Glazbeni vremeplov kroz 20. stoljeće RetrOpatija, 27-29. 6. 2024.

Opatija je mjesto s najdužom turističkom tradicijom u Hrvatskoj....

NAJBOLJI IZBOR ZA VIKEND: Festival mlade janjetine i besplatni koncert Psihomodo Popa, Crna ovca, Baška na Krku, 17-19.5.2024.

Baška priprema jedinstveni maštoviti obiteljski vikend program. Od 17....

NOVI HRVATSKI NAUTIČKI SAJAM: Dalmatia Boat Show u Marini Baotić privukao je 120 izlagača i 200 brodova

U Marini Baotić u Segetu Donjem kod Trogira u tijeku je sasvim novi hrvatski nautički sajam – Dalmatia Boat Show. Izložena su nova i rabljena plovila svih vrsta – od sportskih brodova i day kruizera do luksuznih flybridge jahti. Važnost ovom novom sajmu dala je i država sudjelovanjem u otvorenju sajma državnog tajnika pri Ministarstvu turizma i sporta Tončija Glavine i državnog tajnika Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Tomislava Mihotića, koji su izjavili da je ovaj novi sajam veliki doprinos hrvatskoj nautici i hrvatskom nautičkom turizmu. Nikoga nije smetalo što već na moru imamo Biograd boat show, Riječki sajam nautike i Croatia boat show (novi naziv Sajam hrvatske male brodogradnje nakon što je splitski gradonačelnik Ivica Puljak iz neobjašnjivih razloga ukinuo ponos Splita – međunarodni Croatia boat show). Nikoga ne smeta ni to što se dva sajma – Dalmatia Boat Show i Dani hrvatske male brodogradnje (Croatia boat show) održavaju istodobno – od 18. do 21.travnja. I to na maloj udaljenosti. Naprotiv. Predstavnici Splitsko-dalmatinske županije smatraju da je to „komparativna prednost na globalnom tržištu“. Dakako, upravo tržište će pokazati svrhovitost tolikog broja sajmova na malom prostoru, jer sudjelovanje na njima nije baš jeftino i mogu li to podnijeti potencijalni (domaći i strani) subjekti nautike i nautičkog turizma, jer se svi sajmovi obraćaju istim interesentima.

Bilo kako bilo i Dalmatia Boat Show u Marini Baotić ima program kao i svi ostali; premijere brodova, stručni i zabavni program. Među 20 premijera na Dalmatia Boat Showu posebno je privlačna svjetska premijera hrvatske tvrtke More Yachts, koja predstavlja jedrilicu S/Y More 50. U nedjelju, posljednjeg dana sajma, održava se panel rasprava „More snova“, u organizaciji Instituta za oceanografiju i ribarstvo, te ekološka akcija čišćenja podmorja marine u organizaciji UPA Rostrum Split.

U zabavnom programu na sajmu nastupaju VIS Cambi, a potom u Glory Baru u sklopu marine, DJ Dado, dok će u subotu navečer nastupiti Marko Pecotić – Peco s bendom.

Sve pojedinosti mogu se naći na web stranici sajma https://dalmatia-boatshow.com/.

Novo

OPATIJA: Glazbeni vremeplov kroz 20. stoljeće RetrOpatija, 27-29. 6. 2024.

Opatija je mjesto s najdužom turističkom tradicijom u Hrvatskoj....

NAJBOLJI IZBOR ZA VIKEND: Festival mlade janjetine i besplatni koncert Psihomodo Popa, Crna ovca, Baška na Krku, 17-19.5.2024.

Baška priprema jedinstveni maštoviti obiteljski vikend program. Od 17....

ZLATKO DALIĆ U ZLATNOJ MARINI FRAPA: Vrhunski izbornik u vrhunskoj marini

Marina Frapa je prema ocjenama nautičara u anketi Nautičke...

DALMATIA BOAT SHOW: Novi nautički sajam u Marini Baotić, 18. do 21. 4. 2024.

Od 18. do 21. 4. 2024. u Marini Baotić u Segetu Donjem održat će se prvi puta nautički sajam Dalmatia Boat Show. Organizator...

Recepcionar charter baze Dream Yacht u Marini Baotić

Rok za prijavu: 29. 4. 2023. Opis posla: Prijem i koordinacija gostiju pri ukrcaju/iskrcaju, priprema dokumentacije za ukrcaje/iskrcaje, izdavanje računa i administracija dokumentacije Poslodavac: Dream Yacht...

KREŠIMIR ŽIC: Sense4Boat je joint venture s D-Marinom, sada smo dio moćne korporacije sa 20 marina i 10.000 brodova

Na Zagrebačkom sajmu nautike 2023. razgovarali smo s Krešimirom Žicom o njegovom inovativnom sustavu sigurnosne zaštite plovila u marinama od požara, potonuća, posljedica ispražnjenog...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here