Aktualno

Zagrebački sajam nautike, 22. – 26. 2. 2023: Katalog izlagača, nagradna igra, neretvanski lađari

Zagrebački sajam nautike mogao bi se ipak održati od...

RIJEKA: Međunarodna karnevalska povorka, 19. 2. 2023. u podne

Glavni događaj Riječkog karnevala je Međunarodna karnevalska povorka. To...

MITAN MARINA NA BOOTU Aleksandar Car: “Susret ljudi ne može zamijeniti nikakav Internet”

Aleksandra Cara, kapetana Mitan Marine upoznao sam baš ovdje...

Poljski novinari i blogeri u Varšavi kuhali crni rižot, ribu pečenu u soli i stonsku tortu s makaronima

U CookUp studiju Kulinarne u Varšavi predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Poljskoj organiziralo je 7. prosinca božićno druženje – kulinarsku radionicu na kojoj je sudjelovalo više od 30 poljskih novinara i blogera. Voditelj kulinarske radionice bio je poznati poljski gastro novinar i putnik Bartek Kiezun, autor brojnih kuharica raznih nacionalnih kuhinja zemalja u koje je putovao. Na hrvatskoj kulinarskoj radionici inspirirao se Dubrovnikom, pa je s poljskim kolegama novinarima i blogerima pripremao bakalar na bijelo, crni rižot, ribu pečenu u soli i stonsku tortu s orasima, bademima i makaronima. Svi ti fini zalogaji zaliveni su i dobrim hrvatskim vinima na veselom druženju.

Na hrvatskog kulinarskoj radionici bili su predstavnici jedne od najvećih komercijalnih postaja u Poljskoj TVN Discovery, glavni urednici vodećih turističkih medija poput časopisa THINK MICE, Vogue Polska, National Geographic i Rynek Turystyczny, te poljskog bloga posvećenog Hrvatskoj CroLove.

Poljaci vole hrvatsko more i ove ih je godine bilo 8% više nego do sad rekordne 2019. godine. HTZ navodi podatke iz sustava eVisitor o 1,05 milijuna dolazaka te gotovo 6,7 milijuna noćenja Poljaka u 2022. godini. Najpopularnija mjesta za Poljske turiste bili su Omiš, Makarska, Baška Voda, Orebić, Zadar, Okrug, Rogoznica, Split i Vodice.

Poljski gastro novinar Bartek Kiezun Izvor fotografije Instagram @krakowski_makaroniarz
Poljski gastro novinar Bartek Kiezun toči vino kol/ Izvor fotografije Instagram @krakowski_makaroniarz

Izvor: HTZ/Instagram @krakowski_makaroniarz/ Foto: Jacek Kaminski CNTB

Novo

Pašticada od tune

Pašticada je tradicionalno dalmatinsko jelo koje vuče korijenje iz...

Zoran Kosović: Moji recepti za kozice s medom, sashimi i tartar steak od tune

Kad se na prostranoj dubrovačkoj terasi Zorana Kosovića s...

Zagrebački sajam nautike, 22. – 26. 2. 2023: Katalog izlagača, nagradna igra, neretvanski lađari

Zagrebački sajam nautike mogao bi se ipak održati od...

RIJEKA: Međunarodna karnevalska povorka, 19. 2. 2023. u podne

Glavni događaj Riječkog karnevala je Međunarodna karnevalska povorka. To...

Nin je postao grad Feničanske rute

Gradu Ninu odobreno je članstvo u međunarodnoj organizaciji Feničanska ruta, na jučerašnjoj sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice. Republika Hrvatska postala je punopravnom članicom...

BOOT DÜSSELDORF 2023 NAPOKON OTVARA VRATA: Rajnom već stižu velike jahte

Napokon ponovo Boot Düsseldorf! Opet u onom istom nekadašnjem pred-korona terminu od 21. do 29. siječnja 2023. Boot - najveći svjetski kopneni sajam brodova,...

“Croatia, Full of Islands to Discover” kampanja za nautičku posezonu

"Croatia, Full of Islands to Discover" moto je promotivne kampanje nautičkog turizma koja će se provoditi do kraja prosinca 2022. na tržištima na tržištima Njemačke, Poljske, Češke, Nizozemske, Italije, Francuske, Velike...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here