U CookUp studiju Kulinarne u Varšavi predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Poljskoj organiziralo je 7. prosinca božićno druženje – kulinarsku radionicu na kojoj je sudjelovalo više od 30 poljskih novinara i blogera. Voditelj kulinarske radionice bio je poznati poljski gastro novinar i putnik Bartek Kiezun, autor brojnih kuharica raznih nacionalnih kuhinja zemalja u koje je putovao. Na hrvatskoj kulinarskoj radionici inspirirao se Dubrovnikom, pa je s poljskim kolegama novinarima i blogerima pripremao bakalar na bijelo, crni rižot, ribu pečenu u soli i stonsku tortu s orasima, bademima i makaronima. Svi ti fini zalogaji zaliveni su i dobrim hrvatskim vinima na veselom druženju.
Na hrvatskog kulinarskoj radionici bili su predstavnici jedne od najvećih komercijalnih postaja u Poljskoj TVN Discovery, glavni urednici vodećih turističkih medija poput časopisa THINK MICE, Vogue Polska, National Geographic i Rynek Turystyczny, te poljskog bloga posvećenog Hrvatskoj CroLove.
Poljaci vole hrvatsko more i ove ih je godine bilo 8% više nego do sad rekordne 2019. godine. HTZ navodi podatke iz sustava eVisitor o 1,05 milijuna dolazaka te gotovo 6,7 milijuna noćenja Poljaka u 2022. godini. Najpopularnija mjesta za Poljske turiste bili su Omiš, Makarska, Baška Voda, Orebić, Zadar, Okrug, Rogoznica, Split i Vodice.
Izvor: HTZ/Instagram @krakowski_makaroniarz/ Foto: Jacek Kaminski CNTB