Aktualno

POREČ: Sajam ribarstva, ribolova i brodova CROFISH, 24-26.11.

U Poreču se sljedećeg vikenda - od petka 24....

Biogradski sajam nautike 2023: Brojne premijere novih brodova, povoljna kupnja polovnih, 25-29.10

Ovogodišnji 25 po redu Biograd boat show 2023 otvara...

Startala deseta Regata 1000 otoka

U Rijeci je danas deseti put za redom startala...

Sveti Martin u Vrsaru: pršut, ombolo, malvazija i seks

Bit će tu na sve strane izvornih istarskih finih stvari za jest i pit. Rakija biska s ljekovitom imelom, pršut i ovčji sir, ombolo, divljač, maneštra, žgvacet, njoki i fuži, istarski tartuf …

Ove godine blagdan sv. Martina, zaštitnika Vrsara i mladog vina slavi se u Vrsaru bogatim programom za sve generacije, idealna fešta za nautičare koji vikend provode na brodovima u marinama Funtana i Vrsar. Evo baš se na ovoj slici koju sam snimio prije dvije godine sa zvonika crkve Sv. Martina lijepo vidi Marina i Vrsarski arhipelag.

Glavna fešta je u središtu starog grada, na Trgu Degrassi.Program započinje u 10 sati s OPG tržnicom – merkatom na kojoj će se nuditi suhomesnate delicije, kolači, cvijeće, razne rukotvorine i ostalih domaći proizvodi istarskog sela.

Sportski program uključuje turnir u boćanju, biciklijadu za rekreativce stazom zvanom Archeocultour koja povezuje vrsarske povijesne znamenitosti, te pješačku turu uz obalu i kroz čarobnu šumu Kontija.

Ni Martinje u Vrsaru neće proći bez Giacoma Casanove, velikog ljubavnika i neodoljivog osvajača žena, koji je ovdje harao prije 300 godina. Ta velika ljetna interaktivna priredba za posjetitelje odigrat će se i u svojoj jesenskoj verziji.
Bit će tu na sve strane izvornih istarskih finih stvari za jest i pit. Rakija biska s ljekovitom imelom, pršut i ovčji sir, ombolo, divljač, maneštra, žgvacet, njoki i fuži, istarski tartuf … Plodovi mora, ribe i rakovi – u sklopu prijekta “Čuvaj modro, jedi zdravo”. A onda i istarske slastice – kroštule, fritule, povetice, cukerinčići. I na sve to vina iz istarskih vinograda i podruma – plemeniti teran i zlatasta malvazija. A nadmetat će se i lokalni majstori u pripremi poznate istarske supe.

I sve to uz pjesmu i zabavu za koju su angažirani zborovi Mendule i La Contrada, Anelidi, Bambus band, DJ Gogo te klapa Teran.

Za sve auto-goste predviđen je besplatni parking kod autobusne stanice i na ulazu u Vrsar kod vrtića. Odatle vozi električni vlakić do staroga grada. Pogledajte program događanja te plan biciklističkih i pješačkih staza.

Program Martinja 2022 u Vrsaru
Program Martinja 2022 u Vrsaru
Biciklistička i pješačka ruta za Martinje u Vrsaru
Biciklistička i pješačka ruta za Martinje u Vrsaru

Novo

ACI marini „Veljko Barbieri“ u Slanom predali smo priznanje Zlatni osmijeh Jadrana

Evo nas napokon i na jadranskom jugu i to...

POREČ: Sajam ribarstva, ribolova i brodova CROFISH, 24-26.11.

U Poreču se sljedećeg vikenda - od petka 24....

LOVRAN: Lovranski guc – umjetničko djelo Giovannija Nina Gašparinića

U Kući smo lovranskog guca, u sklopu prostora lovranske...

Uručili smo Srebrno sidro Nautičke patrole Marini Funtana

Evo nas u marini Funtana, koja je ocjenama nautičara ovoj marini priskrbila drugo mjesto za 2022. godinu a time i pripadajuće priznanje - Srebrno...

BAKAR: Fešta od brodeta, 9. 7.

Kuhanje brodeta počinje na Žalu ribara u 17 sati u nedjelju 9.7.2023, a od 21 sat počinje zabava uz Trio Rio i Josefinu.

NAJBOLJE MARINE U HRVATSKOJ: Proglašenje dobitnika Zlatnog sidra i ostalih priznanja Nautičke patrole za 2022. godinu i obrazloženja

Napokon smo priveli kraju obradu ocjena i bodovanje marina za priznanja Nautičke patrole u 2022. godini, koje dodjeljujemo za šestu godinu zaredom. Potrajalo je...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here