Aktualno

POREČ: Sajam ribarstva, ribolova i brodova CROFISH, 24-26.11.

U Poreču se sljedećeg vikenda - od petka 24....

Biogradski sajam nautike 2023: Brojne premijere novih brodova, povoljna kupnja polovnih, 25-29.10

Ovogodišnji 25 po redu Biograd boat show 2023 otvara...

Startala deseta Regata 1000 otoka

U Rijeci je danas deseti put za redom startala...

Gastro vikend na moru: Dani maslina, pršuta, vina, istarskih i dalmatinskih delicija i sushija

Idealno je vrijeme za uzeti koji slobodan dan i skočiti na more, malo promijeniti klimu i odmoriti se, istražiti gastro ponudu Istre, Dubrovnika, Zadra. Šparoge, pršut, maslinovo ulje, sladoled od tartufa, pljukanci, slane srdele, sushi… Pregršt je gastro događanja sljedeća dva tjedna na obali:

U Zadru se ovaj tjedan, od 18. do 22. 4. održava Tuna, Sushi & Wine Festival, a sljedeći tjedan 28. i 29. 4. Dani maslina i Maslinarski marendin. Najbolje ulje bira se među stotinjak natjecatelja – maslinara iz sedam hrvatskih regija te iz Italije, Slovenije, BiH i Crne Gore.

U Rovinju devet najpoznatijih konoba i restorana nudi od 21.4. do 7.5. istarske specijalitete i domaća pića. Izdvajamo: glavno jelo – pljukanci s divljim šparogama i istarski pršutom, Fuži s rovinjskom tunom, maslinama i kaparima; i zanimljivi desert – sladoled od tartufa s crnom čokoladom. Promotivne cijene.

U središnjoj Istri od 7. do 30. 4. konobe nude Proljetne fritaje sa samoniklim biljem

Rijeka – 22.4. na Korzu – Dani zaštićenog hrvatskog pršuta. Čiji je najbolji: krčki, istarski, drniški ili dalmatinski. Prigodni program, promotivne cijene pršuta.

Fažana je oduvijek poznata po „školama“. Evo jedne ljudima najkorisnije: Kako se najbolje soli srdelu (29.4.).

Marina Martini Marchi (Šolta) poziva na svoj tradicionalan event Wine&Friends (22.4.)

U Dubrovniku restorani nude promotivne riblje i mesne menije (10.-23.4.)

Novo

ACI marini „Veljko Barbieri“ u Slanom predali smo priznanje Zlatni osmijeh Jadrana

Evo nas napokon i na jadranskom jugu i to...

POREČ: Sajam ribarstva, ribolova i brodova CROFISH, 24-26.11.

U Poreču se sljedećeg vikenda - od petka 24....

LOVRAN: Lovranski guc – umjetničko djelo Giovannija Nina Gašparinića

U Kući smo lovranskog guca, u sklopu prostora lovranske...

ACI marini „Veljko Barbieri“ u Slanom predali smo priznanje Zlatni osmijeh Jadrana

Evo nas napokon i na jadranskom jugu i to baš po velikom jugu. To nam nije ni malo umanjilo zadovoljstvo da predamo posadi ACI...

Toni Antišin: „U marini Olive Island važni su nam domaći zaposlenici zbog domaće atmosfere u kojoj se gosti osjećaju ugodno“

U 5. mjesecu 2023. navršilo se 10 godina otkako je Toni Antišin glavni menadžer Olive Island marine. Toliko traje i naše poznanstvo i naše...

Boris Ninić: “Marina Betina ima gajetu s kojom sudjelujemo na regatama latinskog idra”

Priča o betinskoj gajeti ne bi bila potpuna bez Borisa Ninića, Šibenčanina koji je toliko dugo na prostorima Murtera i Kornata da mu je...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here