Aktualno

Komiža: Brzi i žestoki u ribarskoj falkuši, Festival od mora, 20-23. 6. 2024.

U četvrtak 20. lipnja kreće jedan od tradicijski najvrjednijih...

NAJBOLJE HRVATSKE MARINE: Zlatno sidro Nautičke patrole za 2023. godinu osvojila je Marina Funtana

Zlatno sidro Nautičke patrole za 2023. godinu osvojila je...

Marine Vrsar i Funtana pune nautičara

“Posjećenost nautičara ove je godine u marinama Vrsar i Funtana bila iznimno velika. Ukupni prihod Marine Vrsar za prvih devet mjeseci veći je šest posto nego lani, a u Marini Funtana, prošle su godine u devet mjeseci prihodi od stalnih i tranzitnih vezova iznosili oko 8,5 milijuna kuna, da bi ove godine u istom razdoblju porasli na devet milijuna kuna”, izjavila je to za web portal IstriaTerraMagica.eu Nataša Radin Trifunović, direktorica komunalnog poduzeća Montraker, koje upravlja tim dvjema marinama.

Čak 93 posto stalnih gostiju i plovila čine stranci, a u tranzitu ih je jedan posto više. U strukturi gostiju na stalnom vezu u Marini Vrsar prevladavaju nautičari iz Njemačke i Austrije, a na tranzitnom vezu najčešći su nautičari iz Italije.

Evo i top liste prvih pet zastava plovila u Marini Vrsar: Njemačka 29 posto, Austrija 28 posto, Italija 12 posto, Slovenija 9 posto i Hrvatska 8 posto. U posjetu, prolaznom dnevnom ili višednevnom svoj brod u Vrsaru najviše vole vezati Talijani , njih čak 44%, slijede Nijemci sa 22%, pa Austrijanci 14%, te Slovenci sa 10% , a tu su i Hrvati sa 5%.

U Marina Funtana prihodi su u odnosu na isto lanjsko razdoblje povećani za blizu 17 posto, a u odnosu na 2019. godinu, još neopterećenu pandemijom veći su čak 15 posto. Struktura gostiju na godišnjem vezu u Marini Funtana slična je onoj u Marini Vrsar, ali ne posve: Njemačka 38%, Austrija 27%, Italija 10%, Slovenija 10%, dok je Hrvatska ostala u skupini “ostali”. Evo u podataka i za tranzitni vez u Funtani: Italija 36%, Njemačka 32%, Austrija 12% i Slovenija – 8%.

– Na stalnim vezovima popunjenost je stopostotna, pa su liste čekanja poduže, a što se tiče tranzita interes je bio veći od mogućnosti – da je bilo više raspoloživih vezova, rezultati iz predpandemijske 2019. godine bili bi premašeni – zaključila je direktorica Montrakera Nataša Radin Trifunović.

Novo

Komiža: Brzi i žestoki u ribarskoj falkuši, Festival od mora, 20-23. 6. 2024.

U četvrtak 20. lipnja kreće jedan od tradicijski najvrjednijih...

NAJBOLJE HRVATSKE MARINE: Zlatno sidro Nautičke patrole za 2023. godinu osvojila je Marina Funtana

Zlatno sidro Nautičke patrole za 2023. godinu osvojila je...

LOVRAN: Fešta posvećena trešnji, 15. 6. 2024.

Tijekom cijelog lipnja u Lovranu se mogu kušati razne...

Uručili smo Srebrno sidro Nautičke patrole Marini Funtana

Evo nas u marini Funtana, koja je ocjenama nautičara ovoj marini priskrbila drugo mjesto za 2022. godinu a time i pripadajuće priznanje - Srebrno...

Marina Punat traži mornare, recepcionere, čistače…

Marina Punat objavila je 13. 7. 2023. da traži više radnika za rad u marini, i to na sljedećim poslovima: održavanje marine (infrastrukture, uređaja, opreme,...

KREŠIMIR ŽIC: Sense4Boat je joint venture s D-Marinom, sada smo dio moćne korporacije sa 20 marina i 10.000 brodova

Na Zagrebačkom sajmu nautike 2023. razgovarali smo s Krešimirom Žicom o njegovom inovativnom sustavu sigurnosne zaštite plovila u marinama od požara, potonuća, posljedica ispražnjenog...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here