Aktualno

Pičuljanov brod Rab Patrol – čuvar hrvatskog mora

Javna ustanova More i krš nabavila je sredstvima Europske...

Sidž – sajam tradicionalnih proizvoda i janjetine, Slano, 2. 8. 2022.

Sidž (ili Siđ) je tradicionalni sajam u Slanom, u...

Branje cvijeta soli u Solani Pag

Jutra u poljima Solane Pag novost je u ljetnoj...

Njemački ADAC: Hrvatska je zemlja za zaljubiti se!

“Sasvim sigurno znate bajku o 1001 noći. Ali znate li bajku o 1001 otoku? Događa se u Hrvatskoj, u njenom rajskom otočnom svijetu. A najbolja stvar je što je ta bajka potpuno stvarna.Hrvatska ima više od 1200 prekrasnih otoka. Ali to nije sve što Hrvatska može ponuditi. Jer Hrvatska je zemlja koja se po raznolikosti teško može nadmašiti. Tu su slikoviti morski gradovi s veličanstvenim palačama, skrovite uvale s kristalno čistom morem, važna UNESCO-va svjetska baština, spektakularni parkovi prirode. Uz to: puno sunca, toplo gostoprimstvo i kulinarski užici poput tartufa, maslina i vina.

Zahvaljujući atraktivnom krajoliku, Hrvatska je izabrana i kao mjesto snimanja filmova o indijanskom poglavici Winnetouu i brojnih scena fantastične sage Igra prijestolja. I redatelj Alfred Hitchcock smatrao je večernjem raspoloženju u Zadru 1964. da je to sjajno mjesto za snimanje filma, jer je govorio o »najljepšem zalasku sunca na svijetu«. Redatelja bi svakako oduševile i morske orgulje na šetnici, umjetnička instalacija koja od 2005. poziva posjetitelje na besplatni koncert valova. Iznenađuje li vas ova raznolikost? Ali to nije sve! Jeste li znali da se na otoku Pagu sir masira morskom soli i maslinovim uljem? Da su korčulanske ulice posložene u obliku riblje kosti? I da ovdje možete boraviti u svjetionicima?

U našoj smo brošuri saželi najljepše strane Hrvatske. Od Istre, preko Kvarnera i Dalmacije do središnje Hrvatske i Slavonije, postoje prekrasna mjesta za otkrivanje. Ako vam je ovo potaklo znatiželju da i sami sve to otkrijete i doživite, vrijeme je da spakirate kofere i krenete u Hrvatsku! Upoznajte i zavolite njenu raznolikost. Rado ćemo vas podržati u planiranju putovanja – u jednoj od naših 18 ADAC podružnica i turističkih agencija u južnoj Bavarskoj.”

Brošuru o kojoj se ovdje govori objavio je ADAC, najmoćniji autoklub u Europi za 22 milijuna svojih članova i ostale nebrojene sljedbenike kojima je upravo ADAC glavni savjetnik za putovanja u inozemstvo. Naslov brošure je „Kroatien: ein Land zum Verlieben“ („Hrvatska: zemlja za zaljubiti se”), a inspirativni uvodni tekst o brošuri objavio je bavarski ADAC u ime svojih 18 poslovnica.

Dodajmo tome da ADAC preko svog portala https://skipper.adac.de ima poseban utjecaj u nautičkom turizmu, jer objavljuje novosti važne za nautičare, kako one koji imaju brodove na vezu u našim marinama tako i za čarter goste koji su najbrojniji upravo s njemačkog govornog područja. Utjecaj ADAC-a je tim veći kada se zna da više od 70 posto gostiju iz Njemačke na odmor putuje osobnim automobilom a među njima su među najbrojnijima upravo nautičari.

Brošura ADAC o Hrvatskoj iz 2022. godine
Naslovnica ADAC-ove brošure o Hrvatskoj
  • “O važnosti ADAC-a govori činjenica kako ovo dobrovoljno udruženje uživa najveće povjerenje građana u Njemačkoj te je prva adresa za servisne informacije pri planiranju putovanja. ADAC posluje preko više od 150 svojih poslovnica diljem Njemačke i jedan je od naših najvažnijih strateških partnera na njemačkom tržištu”, rekao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić

Novo

Pičuljanov brod Rab Patrol – čuvar hrvatskog mora

Javna ustanova More i krš nabavila je sredstvima Europske...

Sidž – sajam tradicionalnih proizvoda i janjetine, Slano, 2. 8. 2022.

Sidž (ili Siđ) je tradicionalni sajam u Slanom, u...

Branje cvijeta soli u Solani Pag

Jutra u poljima Solane Pag novost je u ljetnoj...

Ribarski dani u Baškoj na Krku, 5.- 7.8.2022.

Prvog vikenda u kolovozu već tradicionalno se u Baškoj...

Nautička patrola ide dalje

Nakon punih pet godina, ovoga ljeta prvi put našim morem neće zaploviti brod Nautičke patrole. Nećemo se susretati po marinama, sidrištima i uvalama, ali ćemo ipak zajedno ploviti. Upravo ovim portalom čiji je naziv isti kao i naša dosadašnja plovidbena akcija koja je sve vrijeme uspješno promicala naš nautički turizam.

Ovog ljeta čak 17% više letova low cost kompanija za Hrvatsku nego rekordne 2019.

Veliki porast bilježe low cost aviolinije koje će ove ljetne sezone dovoditi turiste iz Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nizozemske. HTZ zadovoljno javlja...

Povratak talijanskih turista: nove avio i katamaranske linije

„U hrvatskim se destinacijama već za Uskrs nadamo većem broju Talijana, kao i za produženi vikend i povodom Dana oslobođenja kojeg Talijani obilježavaju 25....

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here