Aktualno

OPATIJA: Glazbeni vremeplov kroz 20. stoljeće RetrOpatija, 27-29. 6. 2024.

Opatija je mjesto s najdužom turističkom tradicijom u Hrvatskoj....

NAJBOLJI IZBOR ZA VIKEND: Festival mlade janjetine i besplatni koncert Psihomodo Popa, Crna ovca, Baška na Krku, 17-19.5.2024.

Baška priprema jedinstveni maštoviti obiteljski vikend program. Od 17....

NAJBOLJE MARINE U HRVATSKOJ: Proglašenje dobitnika Zlatnog sidra i ostalih priznanja Nautičke patrole za 2022. godinu i obrazloženja

ZLATNO SIDRO – najveće hrvatsko priznanje u nautici i nautičkom turizmu za 2022. godinu osvojila je MARINA FRAPA ROGOZNICA

Napokon smo priveli kraju obradu ocjena i bodovanje marina za priznanja Nautičke patrole u 2022. godini, koje dodjeljujemo za šestu godinu zaredom. Potrajalo je nešto duže, jer je Nautička patrola prvi put dosad primijenila online anketiranje nautičara, prvi put se ocjenjivanje rada marina odnosilo na cijelu godinu, a ne samo na ljetnu sezonu, i prvi put dosad ocjena marine uključivala je i njenu online reputaciju. Također, prvi puta u konkurenciji je bilo svih 60 hrvatskih marina.

Evo marina koje su osvojile priznanja Nautičke patrole za 2022. godinu i obrazloženja nagrada:

ZLATNO SIDRO – najveće hrvatsko priznanje u nautici i nautičkom turizmu za 2022. godinu osvojila je MARINA FRAPA ROGOZNICA

SREBRNO SIDRO Nautičke patrole 2022. osvojila je MARINA FUNTANA

BRONČANO SIDRO osvojila je MARINA DALMACIJA, D-Marin – Sukošan

Priznanje MOJA NAJDRAŽA MARINA osvojila je OLIVE ISLAND MARINA

Priznanje za najljubaznije osoblje ZLATNI OSMIJEH JADRANA nautičari su dodijelili ACI MARINI SLANO

Priznanje ZLATNI VEZ GASTRONOMIJE osvojila je MARTINIS MARCHI MARINA

ZLATNO SIDRO ZA SUHI VEZ osvojila je MITAN MARINA

ZLATNO SIDRO ZA NAJBOLJU MARINU SA CHARTEROM osvojila je MARINA KORNATI, Biograd na Moru

OBRAZLOŽENJA

MARINA FRAPA ROGOZNICA

ZLATNO SIDRO 2022

najveće hrvatsko priznanje u nautici i nautičkom turizmu za 2022. godinu

Marina Frapa
Marina Frapa

Zlatno sidro za 2022. godinu nautički gosti hrvatskih marina dodijelili su svojim glasovima Marini Frapa Rogoznica. Prosjek njihovih ocjena je 4,9. Drugi izvor ocjene marine bila je njena online reputacija, sa 16000 pratitelja na Facebook stranici marine i prosječnom ocjenom 4,6 (gotovo 5 zvjezdica) na Google recenzijama.

Ovo najviše hrvatsko priznanje Marina Frapa Rogoznica osvojila je po drugi put zaredom – prvi put za ljetnu sezonu 2021. godine kada su joj gosti hrvatskih marina dali najviše ocjene tijekom ljetnog obilaska Nautičke patrole marina jedrilicom. Posebna vrijednost ovog Zlatnog sidra u odnosu na pet dosadašnjih je u tome što se glasanje nautičara odnosilo ne samo na sezonu već na cijelu godinu – i na predsezoni, i na ljeto, i na posezonu.

Evo što su naveli gosti ove marine u svojim ocjenama i mišljenjima u online anketi Nautičke patrole tijekom 2022. godine:

Njemačka, vlasnik broda: „Prošao sam gotovo sve hrvatske marine, najugodnije se osjećam u Frapi i zato sam ovdje vezao brod.“

Mađarska, vlasnik broda: „Marina je dobra, ovdje možete raditi puno stvari.“

Češka, vlasnik broda: „Ovdje se ima puno toga za raditi i blizu je plaža, kad vrijeme nije pogodno za plovidbu“

Francuska, vlasnik broda, plovi u Hrvatskoj 4 godine: „Ovdje je sve što vam može zatrebati“

Mađarska, vlasnik broda: „Super marina, fantastičan ambijent!“

Nizozemska, gost u čarteru: „Usluga je vrhunska, prostor i opremljenost marine su fantastični“

Češka, vlasnik broda: „Izvrsna usluga marinera“

Nizozemska, vlasnik broda: „Nemam ništa loše za reći, izvrsno rade“

Mađarska, vlasnik broda: „Najbolja marina u Hrvatskoj“

Belgija, gost u čarteru: „Lijepa marina s izvrsnim sportskim aktivnostima, Toaleti dobri i čisti“

Austrija, čarter gost: „Prekrasna marina“

Nizozemska, skiper na čarter brodu: „Uvijek dovedem goste u Frapu. Nije se još dogodilo da netko od njih nije pohvalio ovu marinu.“

SADRŽAJI KOJIMA MARINA FRAPA ROGOZNICA OSVAJA GOSTE:

Visoki nautički standard, vrhunska hrana, dobra zabava i bogatstvo događanja

Marina Frapa Resort Rogoznica ima 10 gatova s ukupno 462 potpuno opremljena veza u moru, te 150 mjesta na suhom vezu. Na prilazu marini s mora je sidrište s bovama. Na 10 vezova marina može prihvatiti jahte duže od 40 metara. Jakost struje na vezovima je od 16 do 125 ampera. Mjesto na parkingu osigurano je za sve korisnike koji su ugovorili godišnji vez. Tuševi i toalet su nadomak vezova na četiri mjesta u marini. Kod uplovljavanja i isplovljavanja asistira mornar, a veza je VHF kanal 11 i 17. Za prijevoz prtljage od ulaza u marinu do broda na raspolaganju su električna vozila. Svim gostima dostupan je na području cijele marine Wi-Fi Internet, s karticom koja se dobije na recepciji.

Odličan servis

U servisu Marine Frapa mogu se dogovoriti hitni popravci na motorima, navigacijskoj opremi i opremi za jedrenje, kao i redovne servise. Popravci brodova uključuju otklanjanje svih posljedica havarije, te bojanje i lakiranje. Moguć je i tegalj brodova na području luke Rogoznica. Dekarbonizacija motora nova je usluga marinskog servisa. Noncarbon postupak čisti i sprječava stvaranje naslaga ugljika na usisu zraka, turbo punjaču, klipovima i diznama, pa motor radi efikasnije, manje troši goriva i duže traje. U marini je crpka goriva, te uslugu punjenja plinskih boca. U servisnoj zoni je 75 tonski travel lift. Tu je i posebno odlagalište starog ulja, filtera i akumulatora, te uređaj za pražnjenje fekalnih tankova.

Za trajanja servisnih radova i /ili radova na održavanju vašeg plovila smještenog na kopnu odobrava se ukupni popust do 40% na noćenje sa doručkom u hotelima Marine Frapa Resort Rogoznica. Tu je i crpka za gorivo koja radi cijele godine.

Očuvanje okoline

Na planu marine Frapa označene su tri glavne lokacije za zbrinjavanje otpada, te specijalnih opasnih otpada kao što su: motorno ulje, filteri, istrošeni akumulatori i baterije, uljne kante, i zauljene krpe, sadržaj brodske kaljuže … U slučaju izlijevanje goriva ili sličnog ekološkog incidenta marina ima i plutajuću eko branu.

Marina Frapa vije ekološku Plavu Zastavu očuvanja čistoće mora obale, i partner je ekološkog pokreta Green Sail koji promiče održivi razvoj turizma.

Yacht club Frapa, regate i zlatna kartica

Najvjerniji gosti članovi su Yacht Cluba Frapa te imaju specijalni tretman i uživaju dodatne pogodnosti: 15 posto popusta na usluge servisa, na jelo i piće u svim ugostiteljskim objektima Marine Frapa, na smještaj u marinskom hotelu ( i to – tri besplatna noćenja za dvije osobe u predsezoni i posezoni), u praonici rublja, na usluge cateringa, na korištenje sadržaja u Sportskom centru, u beauty salonu, na usluge masaže, besplatan ulaz na bazen.

A sa zlatnom karticom Yacht kluba marine Frapa imaju 10 do 15 posto popusta u restoranima i konobama širom Dalmacije – u restoranima Park u Hvaru, Šampjer na Šolti, Mali Raj u Bolu i Omo u Milni na otoku Braču, u restoranu Zrno Soli u Splitu, Trs u Trogiru, Riva u Makarskoj, konobi Adio Mare u Korčuli, Jastožera u Komiži Barba u Biogradu na Moru, Carpe Diem Beach na otoku Sv. Klement kod Hvara, Lola u Visu, te restoranu Foša u Zadru.

Yacht club organizira i jedriličarskih regata te vodi školu jedrenja za odrasle. Ženska posada „Frapa“ natječe se na domaćim i međunarodnim jedriličarskim regatama. Prema dogovoru Yacht club Frapa može u cijelosti organizirati regate i osigurati: brodove, suce i voditelje, sastanke skipera, postavljanje regatnog polja, sve obroke od doručka do večere, svečane večere i dodjele nagrada, prateći zabavni program.

Ugostiteljstvo za sve ukuse

Gosti marine Frapa posebno cijene njenu široku ugostiteljsku ponudu.

Ambijentalni restorana Ancora nudi širok izbor jela domaće mediteranske i internacionalne kuhinje te vrhunska domaća i strana bijela i crna vina. Restoran Konoba poznat je po tradicionalnim dalmatinskim jelima, specijalitetima sa žara, jelima ispod peke i plodovima mora, i po dalmatinskom ugođaju, s velikim gradelama.

Sushi & Teppanyaki Bar je za one koji vole egzotu azijske kuhinje kao što je tamošnji specijalitet – sushi i japanski teppanyaki, koji je ujedno i šou u pripremi. Za sushi i teppanyaki Frapa je angažirala izvornog azijskog znalca. Za onre koji žele ponijeti vino na brod, tu je vinoteka. Obližnja slastičarnica je mjesto s tarasom gdje se može uživati u domaćim i stranim slasticama i raznim vrstama sladoleda, a i u pogledu na marinu, brodovi i Rogoznicu.

Captain’s Club je mjesto s podužim popisom kvalitetnih sorti vina, pjenušaca pića, koktela. Radi cijeli dan, do kasnih večernjih sati.

Frapa nudi i svoj catering – dostavu jela i pića na brod. Ali i svih ostalih potrepština, prema zahtjevu gosta. Na raspolaganju su i kuhari i konobari za feštu na brodu, te osoblje marine koje će poslije zabave sve očistiti i pospremiti.

Pizzeria Domino, u čarterskom dijelu marine, jedino je Frapino ugostiteljstvo koje je pod koncesijom, ali i pod kontrolom marine.

Nudi se izvorna talijanska pizza, i sva prateća pića.

Bazen s pull barom, Beauty studio i filipinska masaža

Bazen na otvorenom u Frapi, posebno je mjesto užitka. U pull baru na plitkom dijelu bazena ili na ležaljkama u hladu terase poslužuju se ljetni kokteli. U središtu bazena je vodoskok. Prostor za djecu je odvojen i siguran. U dijelu je hladovina pod baldahinom s prostorom za masažu.

Studio za ljepotu je poseban prostor s frizerskim i kozmetičkim salonom, pedikurom, manikurom i izvornom filipinskom masažom.

Sport, fitnes i šah

U Frapinom sportski centru je prostor za squash, stolni tenis fitnes, sa suvremenim spravama za vježbanje. Vani je teniski teren a nedaleko i boćalište. I u sklopu Sportskog centra je bar. Na vanjskom dijelu Sportskog centra Frapa nalazi se prostrani prostor na kojemu je iscrtano veliko igralište za šah.

Vjenčanja

Marina Frapa organizira i vjenčanja. Svečanost je moguće organizirati u uređenoj prema željama, na terasi uz bazen. Obred može biti na svečanom gatu pod „slavolukom ljubavi“ i na posebno ukrašenom brodu za „uplovljavanje u bračnu luku“. Marina mladencima na početku daruje aperitiv dobrodošlice te nakon svega i noćenje u svom luksuznom hotelu.

Noćni život – striptiz bar

Marina Frapa jedina je marina u Jadranu koja nudi i noćni život. To je noćni bar pod nazivom Cristal Club cabaret gentlemen’s klub, koji radi svake večeri od 22 sata do 04 ujutro. To je zapravo striptiz bar, koji se inače može vidjeti u američkim filmovima. Radi se o širokom vlastitiom izboru. Od toga da sjenu i samo popiju kavu, pa do komunikacije sa striptizetama. Novac se može zamijeniti za tzv, „Cristal funny money dolare“ koji služi da ih se, po želji, i počasti.

Oni koji im žele biti blizu mogu sjesti uz samu pozornicu. Ako netko poželi privatnost, tu su separei za seksi masažu ili lap dance – ples u krilu. Klub svim gostima garantira sigurnost i diskreciju.

MARINA FUNTANA

SREBRNO SIDRO NAUTIČKE PATROLE 2022.

Marina Funtana
Marina Funtana

Marina Funtana je u konkurenciji 60 hrvatskih marina osvojila Srebrno sidro Nautičke patrole za 2022. godinu. Prosjek ocjena nautičara za marinu Funtana je 4,8.

Marina Funtana zajedno sa susjednom marinom Vrsar pripada Komunalnom poduzeću Montraker. Ima 180 vezova u moru i 40 na suhom. Maksimalna dubina na vezovima je 4,3 m, a najmanja je 2,5 m. Usluge: recepcija, klimatizirane sanitarije, caffe bar-bistro, vlastiti parking, praonica rublja, market, čarter plovila, trgovina nautičke opreme, usluge ronioca, video nadzor, WLAN Internet. Servis: dizalica 30 tona, tehnički servis. U mjestu su supermarket, prodavaonice, ambulanta, pošta, servis brodskih motora, kafići, restorani, konobe, picerije …

Nedavni potez marine da sve brodove na stalnom vezu opremi Sense4boat Smart senzorima i da to uključi u naknadu za vez kao standardnu uslugu – oduševila je nautičare-goste marine na stalnom vezu.

Evo on line mišljenja nautičara o Marini Funtana:

Njemačka, vlasnik broda, 30 godina plovi u Hrvatskoj: “Dobra i povoljna marina! Sve druge marine su lošije!”

Njemačka, vlasnik broda na stalnom vezu u Funtani: “Prava veličina marine”

Njemačka, 26 godina plovi u Hrvatskoj: “Funtana je lijepa mala i ugodna marina.”

Slovenija, vlasnik broda, 25 godina plovi u Hrvatskoj, brod je na stalnom vezu u marini Funtana: “Najbolja marina na Jadranu.”

Slovenija, vlasnik broda, 38 godina plovi u Hrvatskoj, brod je na stalnom vezu u marini Funtana: “Ljubazno osoblje, čista marina i toaletni prostori.”

Slovenija, vlasnik broda, 45 godina plovi u Hrvatskoj, brod je na stalnom vezu u Funtani: “Većinom su marine zastarjele i zapuštene, marina Funtana je svjetla iznimka u pozitivnom smislu.”

Austrija, vlasnik broda, na stalnom vezu u Funtani: “Pohvaljujem marinu što je opremila brodove sigurnosnim senzorima.”

Njemačka, vlasnik broda: “Marina u kojoj se nautičari osjećaju kao kod kuće. Briga za plovila je posebna, a mornari i šef marine su zaslužili svaku pohvalu.”

Njemačka, skiper na čarter brodu, 8 godina plovi u Hrvatskoj: “U Funtani je ugodno, marina je čista i uređena. Nažalost neka mjesta zbog skupoće veza ne posjećujemo (Rovinj).”

Belgija, vlasnik broda na stalnom vezu u marini Funtana: “Veoma ljubazno i uslužno osoblje i uslužno, uvijek paze treba li nam što”

Italija: “Super marina! Vrlo čisto. Odlično se brinu za brodove i njihovu sigurnost!”

Austrija: “Marinu toplo preporučujemo. Uslužni mornari, vrlo čiste i ugodne sanitarije. Cijena je također prihvatljiva.”

Italija: “Savršeno govore talijanski (kao i engleski i njemački), brzo reagiraju na VHF poziv i mornar pomaže pri vezu. Uredna i čista kupaonica. Ljubazni i precizni!”

Njemačka: “Funtana je mala, lijepo uređena marina s ljubaznim osobljem. Od gazde do radnika. Sanitarije su toliko čiste da se stvarno može jesti s poda. Dizalica, servis, ima sve.”

Austrija: “Dobar restoran, ako volite ribu. Velike porcije, nije skupo.”

Italija: “Prekrasna Marina, osoblje uvijek uslužno i ljubazno! Čiste kupaonice, čak i u ljetnim mjesecima.”

Belgija: “U ovoj marini se osjećam kao kod kuće, posađena su stabla što jako volim. Personal je veoma prijateljski i uvijek na usluzi.”

Italija: “Prekrasna marina unutar zaštićene i vrlo mirne uvale. Čista je i uredna. Čak i u vrijeme turističke gužve, usluge i marina su savršeno funkcionalne. Čistačice su vrijedne i učinkovite. Osoblje marine, i mornari i osoblje recepcije uvijek su vrlo ljubazni i uslužni. Vrlo profesionalno i vrlo lijepo. Vrh!”

Vlasnik broda, vez u Italiji: “Vrhunske usluge opremljena bankomatom i nautičkom trgovinom. Vratit ću se u ovu marinu!”

Italija, gošća na vlasničkom brodu: “Prekrasna u svom prirodnom i neumjetnom biću, marina iz nekih vremena, vrlo tiha s pogledom na kamp uronjen u borovu šumu i na pristan za brodove.”

Njemačka: “Uvijek se volimo vratiti. Blizu su grad i Dino park.”

MARINA D-MARIN DALMACIJA

BRONČANO SIDRO NAUTIČKE PATROLE 2022.

Marina Dalmacija
Marina Dalmacija

Marina D-Marin Dalmacija u Sukošanu kod Zadra, najveća marina u Hrvatskoj, prema online glasovima nautičara na portalu Nautička patrola, te svojom online reputacijom osvojila je Brončano sidro Nautičke patrole za 2022. godinu. Prosječna ocjena glasova nautičara je 4,7.

Marina je vrlo logično posložena. Od super luksuznog Portus Beach Cluba na poluotoku, preko vlasničkih plovila po veličini, posebno motornih, posebno na jedra, do servisne i čarter zone na drugom kraju marine. Čarter zona je smještena blizu samog morskog ulaza u marinu. Najveća je u Hrvatskoj: sa 16 čarter agencija, flotom od 440 brodova, 480 energetskih ormarića, pet sanitarnih čvorova, 7 trafostanica, sustavom održavanja, 24-satnim dežurstvom …

Sve je savršeno organizirano, a to je prepoznatljivo već kod dočeka mornara na ulazu u marinu. Manevarski bazeni su prostrani i komforni, a takvi su i gatovi. Omogućuju privatnost na svakom brodu, i po krmi i po boku. Gatovi su posve čisti i uredni. Ničega na njima nema osim ormarića sa strujom i vodom. Nikakvih privatnih stvari ispred broda. Ni bicikla. Ovdje je kućno pravilo da je gat javno dobro i jednako pripada svim nautičarima na vezu, tako da nitko nikome ne smeta.

Portus Beach Club & Restoran je najekskluzivnije mjesto D-Marin Dalmacije. Velika plaža s ležaljkama i suncobranima. Ispred plaže je osam „plutajućih otoka” za one koji žele biti sasvim izdvojeni i zaklonjeni od sunca imati komadić svojega mora, punu privatnost, uz koju razhlađeni šampanjac, sladoled, osvježujući napitke i rashlađene ručnike. Na plaži je bar s koktelima, u sjeni jedara-suncobrana. Uz plažu je igralište za odbojku na pijesku i dječje igralište.

Otkako su Britanci preuzeli D-marin, kao najveći lanac marina u Mediteranu njihove su marine i u Hrvatskoj postale vodeće u digitalnoj i zelenoj tranziciji i štednji energije. Od prošle godine sve marine u tom lancu omogućuju digitalnu online rezervacije i plaćanja veza što traje samo dvije minute. Tijekom ove godine u svim svojim marinama D-Marin postavlja D-Smart pametne ormariće, koji potpuno digitaliziraju potrošnju energije daljinskim mjerenjem i kontrolom te digitalno plaćanje. Unaprijeđen je i sustav sigurnosti plovile. U svim D-marin marinama primjenjuje se sustav Sense4boat Krešimira Žica sa senzorima koji upozoravaju na stanje baterije, stanje vode u santini (kaljuži), pojavu dima, temperaturu motornog prostoru i ostalih kritičnih zatvorenih dijelova broda, a ujedno i štite brod od krađe.

Prenosimo primjedbe nautičara – dobre i loše. Prevladavaju ipak pozitivna mišljenja, uz poneku primjedbu. Najviše primjedbi odnosi se na netransparentne cijene, i to je prostor za poboljšanje usluge ove marine.

Njemačka, vlasnik broda: „Nažalost, na recepciji nam nisu mogli pokazati cjenik, to nismo doživjeli ni u jednoj drugoj marini.

Slovenija, skiper broda u čarteru: “Vez? cijena dizalice? Sve se mora tražiti pojedinačno mailom i poskupjelo je 10% u odnosu na prošlu godinu. Na web stranici cjenik je uklonjen, zašto?“

Njemačka: WHtjeli smo preko interneta rezervirati mjesto za naš brod, ali unatoč beskonačnoj potrazi nismo uspjeli pronaći nijednu cijenu. Zašto nema cjenika?W

Češka, vlasnik broda: „Vez ćete platiti više od 100 eura, ali ako nemate odgovarajući kabel za priključak struje, onda imate problem. Idi kupi u dućanu. Trebao biti otvoren do 21 h, zatvoren je već u 20 h.”

Srbija, gost na vlasničkom brodu: „Vrlo lijepa marina, ali nije jeftina, 157 eura za brod od 51 stopu za jednu noć.“

Italija, gost na čarter brodu:„Fantastično! Ljubazno osoblje! Prekrasan zalazak sunca!“

Danska, gost na vlasničkom brodu: „Osiguran parking za aute, opcija i natkriveno. Ima sve što marina treba imati. Osoblje spremno pomoći!“

Njemačka, vlasnik broda: „Savršeno uređena marina.“

Hrvatska, skiper na čarter brodu: „Odlična usluga u lijepoj marini.“

Slovenija, gost na vlasničkom brodu:„Dojmila me se izvanredna čistoća mora i marine.. Ni jedan opušak ili komadić nekog papira.“

Njemačka, vlasnik broda: „Smještena na pravom mjestu – tri Nacionalna parka u blizine, lijepo ljeti i zimi.“

Austrija, vlasnik broda: „Najbolja marina na Jadranu. Vrlo profesionalni i ugodni ljudi.“

Češka, gost na vlasničkom brodu: „Odlično! Vrhunski uređena plaža sa svim mogućim sadržajem za djecu i odrasle. Apsolutno ništa ne fali. Usluga i ugostitelji odlično, zaposlenici vrhunski.“

Slovenija, vlasnik broda: „Vrlo velika marina s odličnim sanitarnim čvorom. Nažalost nema mogućnosti kupovine. Samo mali, prazan i minimalistički dućan. Pa taksijem do supermarketa izvan marine. Vikendom u restoranu nema slobodnog mjesta.“

Hrvatska, skiper na vlasničkom brodu: „Najveća, najsigurnija i najčišća marina na Jadranu s ljubaznim osobljem od mornara do recepcije.“

Slovenija, skiper čarter broda: „Velika dobro opremljena marina. Malo nespretno zbog veličine.“

Švicarska, vlasnik broda: „Imao sam odlično iskustvo. Jako sam zadovoljna uslugom, a osoblje na recepciji je bilo izuzetno ljubazno. Moja je jahta bila dobro zbrinuta.“

Poljska, gost na čarter brodu: Unajmili smo brod i bili sretni. Sanitarije su vrhunske. Gastro nije bilo tako sjajno… Parkiralište i pristupačnost vrlo dobri. Bilo bi i bolje da su na raspolaganju vagoni za prijevoz prtljage i namirnica do broda.”

Italija, vlasnik broda: „D-marin je super! Ogromna marina, savršen za privez. Vrhunske kupaonice koje nećete tako brzo zaboraviti. Spavanje u apsolutnoj sigurnosti i tišini. Mjesto Sukošan udaljeno je 15 minuta hoda. Izvan marine su restorani. Posjetiti.”

OLIVE ISLAND MARINA

MOJA NAJDRAŽA MARINA

Posebno priznanje Nautičke patrole 2022.

Olive Island Marina
Olive Island Marina

U online anketi Nautičke patrole za 2022. godinu kao odgovor na pitanje – u kojoj se hrvatskoj marini osjećaju najugodnije, najviše gostiju 60 hrvatskih marina upisalo je ime Olive Island Marine smještene u Sutomišćici na otoku Ugljanu. Pojedini anketirani nautičari tome su dodali i svoje opaske:

Austrija, vlasnik broda: “Veoma lijepa, ugodna, tiha i čista marina”

Njemačka, vlasnik broda: “Najčišća, najodržavanija marina s prekrasnim cvjetnim gredicama i super prijateljskim osobljem i vlasnicima”

Austrija, skiper u čarteru: “Ovo je i meni i mojim gostima najljepša i najdraža marina u Jadranu”

Mađarska, vlasnik broda: “U ovoj se marini osjećam najugodnije. Sve je vrlo čisto, tuševi i toaleti su fenomenalni”

Hrvatska, vlasnik broda:” Sve je super, posebno ugostiteljska ponuda, blizina plaže, bazen”

Njemačka, vlasnik broda:”Od 2006. smo u marini Olive Island, ovdje se osjećamo veoma dobro. Odličan ugođaj i dobra veličina marine za kontakt s drugim nautičarima”

Češka, vlasnik broda: “Olive Island mi je najugodnija marina”

Hrvatska, vlasnik broda: “Sjajna usluga, ljubazno osoblje”

Austrija, vlasnik broda na stalnom vezu u marini Olive Island: “Jako čisto, dobra usluga, dobra hrana, prekrasna botanika – kao san.”

Olive Island marina u cvijeću i zelenilu
Olive Island marina u cvijeću i zelenilu

ACI MARINA SLANO

ZLATNI OSMIJEH JADRANA NAUTIČKE PATROLE 2022.

Posebno priznanje za najljubaznije osoblje

ACI marina Slano
ACI marina Slano

ACI marina Slano dobila je najviše ocjene u odgovoru na dio online anketnog upitnika koji se odnosi na ljubaznost osoblja. Na osnovu toga pripada joj posebno priznanje Nautičke patrole 2022. Zlatni osmijeh Jadrana. Evo izjava nautičara gostiju o ACI marini Slano, koje su iznijeli u opisnom dijelu anketnog upitnika:

Velika Britanija, vlasnik broda: “Vrlo lijepa marina, ljudi su veoma ljubazni i uvijek spremni pomoći”

Italija, gost na čarter brodu: “Predivan doživljaj, krasan bazen, uslužni mornari i recepcija.”

Belgija, vlasnik broda: “Najljepše mi je i najugodnije se osjećam u ACI Marini Slano”

Italija, gost na vlasničkom brodu: “Marina je idealna za obitelji, lijep bazen, toaletni prostor ugodan, funkcionalan i čist, ljubazno osoblje”

Velike Britanija, gost na vlasničkom brodu: “Veoma lijepa marina, ljubazno osoblje, susretljivi mornari prekrasno iskustvo”

Velika Britanija, gost na vlasničkom brodu: “Veoma uređena marina, ugodna i tiha, mornari i recepcija uvijek su na usluzi”

SAD, vlasnik broda: “Imamo iskustva s mnogim marinama u kojima smo bili, i Slano je daleko najbolja”

SAD, gost na vlasničkom brodu: “Ovdje se osjećam najbolje”

Italija, gost na čarter brodu: “Osoblje je jako ljubazno”

Njemačka, skiper na vlasničkom brodu: Mornari su izvrsni

Hrvatska, vlasnik broda: “Najbolja ekipa mornara na Jadranu”

Hrvatska, vlasnik broda: “Ljubaznost i uslužnost na svakom koraku, od mornara do recepcije i restorana”

MARINA MARTINIS MARCHI

ZLATNI VEZ GASTRONOMIJE NAUTIČKE PATROLE 2022

Restoran Martinis Marchi Maslinica Šolta
Restoran Martinis Marchi u marini Maslinica na Šolti / Izvor: Martinis-marchi.com

Ambijent ove marine u mirnoj uvali Maslinica na Šolti je poseban. Draž mu daje povijesni dvorac preuređen u ekskluzivni hotel. Marina odiše luksuzom i mirom. Ima 50 suvremeno opremljenih vezova, a s unutarnje strane lukobrana može primiti i mega jahte do 40 m dužine. S vanjske strane lukobrana mogu se vezati jahte duge i do 80 metara. Udaljena je samo 13 nautičkih milja od Splita i 8 nautičkih milja od Trogira i splitske zračne luke. Stoga je i odlično polazište za krstarenja jadranskim mainstream rutama.

Poznata je i po restoranu s ukusnim izvornim jelima. Priprema ih ekipa vrsnih kuhara od zdravih i svježih lokalnih sastojaka: tek ulovljene ribe, najsvježijih plodova mora, domaćeg šoltanskog maslinova ulja … Na jelovniku su i specijaliteti kao što su, primjerice: aromatizirana jadranska tuna s kaparama, ribljom ikrom i mekim maslacem, zatim – kapice sv. Jakoba s kremom od celera, ljutikom i uljem od oraha, ili filet bijele ribe s umakom od školjaka i mekim povrćem …

Zato, uz nautičke hedoniste ovo mjesto posjećuju i svi ljubitelji istinski dobre hrane. Marina priređuje i sve vrste susreta i druženja: od intimne večere i svečanog ručka do ekskluzivnih vjenčanja.

Stoga, Marina Martinis Marchi, uz Gault&MIllau nagradu, njemačku Falstaff award i nagrada HGK za najbolju malu marinu u Hrvatskoj 2022, pripada i nagrada Nautičke patrole – Zlatni vez gastronomije 2022.

MITAN MARINA

ZLATNO SIDRO ZA SUHI VEZ NAUTIČKE PATROLE 2022.

Mitan Marina
Mitan Marina
Zimovalište brodova Mitan Marina
Zimovalište brodova Mitan Marina

Mitan Marina jedinstvena je luka u Hrvatskoj. Uz 160 vezova u moru raspolaže i sa zimovalištem plovila u halama na kopnu, u koje se može smjestiti isto toliko brodova. Zimovalište je u Poslovnoj zoni Zapad u Vinodolskoj dolini, dva i pol kilometra od Mitan Marine.

Na području ograđenom visokom ogradom dvije su goleme hale. Prva hala površine 3.120 kvadrata sagrađena je prije pet godina, a druga hala veličine 3.350 kvadrata upravo je pred otvorenjem. U prvoj hali prosječna dužina broda na zimovanju iznosi devet i pol metara a najveći brod pod njenim krovom dug je 15 metara. Obje hale imaju sprinkler protupožarni sustav, sve je pod video nadzorom. Nova hala ima i grijanje, koje se automatski pali čim vanjska temperatura padne ispod pet stupnjeva. U sklopu zimovališta je i cijeli tehnički park za prijevoz i smještaj plovila, kao i servis. Time Mitan Marina ostvaruje svoju ambiciju da pruži najkvalitetnije usluge zimovanja brodica i jahti ne samo svojim korisnicima veza u moru, već i drugim vlasnicima plovila u akvatoriju od Kraljevice i Jadranova, preko Dramlja, Crikvenice i Selca do Povila.

MARINA KORNATI

ZLATNO SIDRO ZA NAJBOLJU MARINU S CHARTEROM

NAUTIČKE PATROLE 2022.

Marina Kornati u Biogradu
Marina Kornati /Foto: Marina Kornati

Marina Kornati u Biogradu na Moru broji 720 vezova, od čega je 400 vlasničkih i čak 320 namijenjenih čarteru. Ovdje je i stvorena jedna od prvih čarter flota u hrvatskoj nautici. Naime, Ilirija d.d. je odmah 1974. godine uz marinu osnovala i vlastitu čarter flotu sastavljenu od 40 Elanovih plovila.

Kako bi se stvorili bolji uvjeti za sve goste, i vlasnike brodova i one u čarteru, obavljena je temeljita rekonstrukcija cijele marine. Uklonjeni su stari fiksni gatovi i postavljeni novi širi i komotniji pontonski, promijenjena je cjelokupna instalacija za struju i vodu, proširene su i napravljene nove sanitarije, posebno za čarter goste. Uveden je automatski sustav kontrole parkinga …

Restoran je na glasu po dobroj hrani. A vrh svega, ona je odlično ishodište za krstarenja, osobito na Kornate, po čemu je i dobila ime.

Danas u marini djeluje čak 15 čarter firmi, koji u sezoni privuku tisuće gostiju. Upravo njihovi glasovi priskrbili su ovoj marini priznanje za najbolju čarter marinu.

Ilirija d.d. i Marina Kornati postigli su odličan sklad suživota vlasnika brodova i čarter gostiju, što je inače veliki problem marina čiji se vlasnici brodova na stalnom vezu često žale na buku i nered što ga, osvakog ljetnog vikenda stvaraju „čarteraši“. Dodajmo svemu da je marina toliko učinkovito organizirana da su u njoj organizira i najveći hrvatski sajam nautike.

Novo

OPATIJA: Glazbeni vremeplov kroz 20. stoljeće RetrOpatija, 27-29. 6. 2024.

Opatija je mjesto s najdužom turističkom tradicijom u Hrvatskoj....

NAJBOLJI IZBOR ZA VIKEND: Festival mlade janjetine i besplatni koncert Psihomodo Popa, Crna ovca, Baška na Krku, 17-19.5.2024.

Baška priprema jedinstveni maštoviti obiteljski vikend program. Od 17....

ZLATKO DALIĆ U ZLATNOJ MARINI FRAPA: Vrhunski izbornik u vrhunskoj marini

Marina Frapa je prema ocjenama nautičara u anketi Nautičke...

ZLATKO DALIĆ U ZLATNOJ MARINI FRAPA: Vrhunski izbornik u vrhunskoj marini

Marina Frapa je prema ocjenama nautičara u anketi Nautičke patrole dosad dva puta uzastopce osvojila najveće priznanje u hrvatskoj nautici i hrvatskom nautičkom turizmu...

ACI marini „Veljko Barbieri“ u Slanom predali smo priznanje Zlatni osmijeh Jadrana

Evo nas napokon i na jadranskom jugu i to baš po velikom jugu. To nam nije ni malo umanjilo zadovoljstvo da predamo posadi ACI...

Uručili smo Srebrno sidro Nautičke patrole Marini Funtana

Evo nas u marini Funtana, koja je ocjenama nautičara ovoj marini priskrbila drugo mjesto za 2022. godinu a time i pripadajuće priznanje - Srebrno...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here